Vodafone lanceert in Spanje ‘Hogar 5G’ wat glasvezel internet moet vervangen

Vodafone lanceert in Spanje ‘Hogar 5G’ wat glasvezel internet moet vervangen
Beeld: Vodafone / web

Vodafone lanceert in Spanje ‘Hogar 5G’ wat glasvezel internet moet vervangen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vodafone Spanje is een van de eerste grote telecombedrijven die een wifi router met 5G op de markt brengt. Met ‘Hogar 5G’ wil Vodafone de traditionele glasvezel internetverbinding in de huishoudens vervangen voor draadloze 5G internet. Helaas zal dat nog niet in het hele land te gebruiken zijn, maar alleen in de grote steden, al kan de router volgens Vodafone mee worden genomen naar bijvoorbeeld de vakantiewoning, als daar ook een 5G-bereik is.

5G-routers zijn op dit moment nog schaars en heel duur. Maar dat is ook logisch want er is bijna geen echt 5G-internet te vinden in Spanje en al helemaal niet voor gebruik buiten de smartphone. Maar Vodafone Spanje komt nu met ‘Hogar 5G’ wat in feite een router met wifi is waar een Sim-kaart in zit en het 5G-signaal verspreid door een woning. Het wordt de logische vervanging van de Vodafone One Conecta 4G router.

Vodafone Spanje biedt drie packs aan (zie onderaan) waarbij de ‘Hogar 5G’ klanten gedurende 36 maanden 5 euro/maand moeten betalen voor de 5G-router (totaal dus 180 euro). Vanaf de 37e maand in de router, die overigens ook aangesloten kan worden op het glasvezelnetwerk, eigendom.

‘Hogar 5G’ zal voorlopig alleen te gebruiken zijn in bepaalde grote steden waar een 5G-netwerk is van Vodafone, zoals Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Málaga, Bilbao en A Coruña. Vodafone zegt echter wel zo snel mogelijk het 5G-netwerk uit te gaan breiden naar 65 andere steden. Maar hoe is dat in het platteland waar juist 5G dé oplossing zou zijn? Vodafone geeft aan dat ze de 1000 gemeenten willen bereiken met hun 5G de vraag is alleen, wanneer?

Packs en mogelijkheden

Vodafone Hogar 5G (31 euro/maand): inclusief de zelf te installeren 5G-router + ‘Vodafone Fijo’ met een vaste telefoonlijn waarmee je onbeperkt kunt bellen naar nationale vaste en mobiele nummers.

Vodafone Hogar 5G Ilimitada Básica (49 euro/maand): inclusief de zelf te installeren 5G-router + ‘Vodafone Fijo’ met een vaste telefoonlijn waarmee je onbeperkt kunt bellen naar nationale vaste en mobiele nummers + een mobiele lijn (línea móvil) met onbeperkt bellen en onbeperkte data met een snelheid van 10 Mbps.

Vodafone Hogar 5G Ilimitada Max (55 euro/maand): inclusief de zelf te installeren 5G-router + ‘Vodafone Fijo’ met een vaste telefoonlijn waarmee je onbeperkt kunt bellen naar nationale vaste en mobiele nummers + mobiele lijn met onbeperkt bellen en onbeperkte data op maximale 5G-snelheid + tweede SIM-kaart met 200 minuten en 15 GB + Vodafone TV met decoder en 30 zenders (of 5 euro korting op Seriefans, Familyfans, Serielovers of Familylovers Packs).

Ga naar de inhoud