Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Tarragona, Vitoria en San Sebastian de duurste steden met taxi’s in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek van de Spaanse consumentenbond FACUA is gebleken dat Tarragona de duurste stad van Spanje is om een taxi te nemen. Tarragona staat daarmee bovenaan de lijst die gevolgd wordt door San Sebastian, Vitoria, Teruel, Lleida en Madrid. Er zijn echter veel verschillen in dag- en avondtarieven te vinden in de Spaanse steden.

Volgens de onderzoeksresultaten van de Spaanse consumentenbond FACUA zijn er grote verschillen in de tarieven voor de taxi’s in de provinciale hoofdsteden te vinden in Spanje. Daarbij heeft de FACUA gekeken naar de dag- en avondtarieven en de weekendtarieven op afstanden van een 1 kilometer (het minimale), 5 km en 10 km.

In 16 van de 56 onderzochte steden zijn de prijzen in 20221 verhoogd. De steden San Sebastian (5,33 euro), Teruel (5) en Lleida (4,65) zijn opnieuw de duurste steden wat betreft de minimale afstand van 1 km overdag. In de avond- en nachturen zijn de steden Málaga (6,75 euro), San Sebastian (6,18) en Valencia (6) het duurste. Gemiddeld kost een 1 km rit in Spanje overdag 3,50 euro.

De steden waar de afgelegde kilometer het duurste is zijn Barcelona (1,18 euro), Castellón (1,15) en Madrid, Santa Cruz de Tenerife en Ourense (1,10) overdag, en Pontevedra (1,43), Barcelona (1,41) en Santiago de Compostela (1,40) ’s nachts. ’s Nachts zijn de steden waar de afgelegde kilometer het goedkoopst is Ceuta (0,71 euro), Las Palmas de Gran Canaria (0,75) en Melilla (0,85). Overdag zijn dat Las Palmas de Gran Canaria (0,70), Ceuta (0,71) en Cádiz (0,72).

Ga naar de inhoud