Vorig jaar met zijn tweeën maar dit jaar met zijn vijven tijdens de kerst na drieling in Galicië

Vorig jaar met zijn drieën maar dit jaar met zijn vijven tijdens de kerst na drieling in Galicië
Beeld: Canva

Vorig jaar met zijn tweeën maar dit jaar met zijn vijven tijdens de kerst na drieling in Galicië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Het leven neemt soms onverwachte bochten, getuige daarvan een reportage in de krant La Voz de Galicia over het koppel David en Elisabet. Zij kregen een wel heel bijzonder vroeg kerstcadeau. In plaats van de ene baby die ze verwachtten, werden ze de gelukkige ouders van een drieling.

Wanneer David en Elisabet vertellen wat ze de afgelopen maanden hebben meegemaakt, kijken ze elkaar bewonderend aan. De reden dat ze beide nog rechtop staan, is vast en zeker dat ze elkaar hebben. 

Het koppel leerde elkaar 12 jaar geleden kennen. Zij komt uit het stadje Lugo, hij is van Pontevedra, en in 2018 stapten ze in het huwelijksbootje. Elisabet was toen 35, David 34. Het koppel beslist snel aan kinderen te beginnen. Elisabet ontdekt dat ze zwanger is van een baby. Een dag nadien blijkt dat het er twee zijn. Nog een dag later vertelt de dokter hen dat Elisabet in verwachting is van een drieling.

De blijdschap maakte jammer genoeg snel plaats voor angst en twijfel. Niet alleen zijn er medische risico’s verbonden aan een zwangerschap van drie, ook na de geboorte wachtte een spannende toekomst. “Je begint je van alles af te vragen”, vertelt David. “Zal de auto groot genoeg zijn, is er genoeg plaats in huis.” “Ik wenste vaak om een tweeling”, voegt Elisabet toe. “En bovendien wilde ik graag drie kinderen. Beide zijn nu samengekomen, men moet voorzichtig zijn met wat men wenst.”

Na een aantal maanden gaat het mis. Door een probleem in de baarmoeder komt de geboorte te vroeg op gang. De dokters doen er alles aan zodat de kinderen niet te vroeg geboren worden, maar uiteindelijk gaat dan toch na 27 weken en 6 dagen de geboorte van start. Er zijn 15 verplegers en dokters aanwezig, uiteraard wordt het een keizersnede. Om 19.35 uur ziet Daniela het levenslicht, daarna Mateo, en ten slotte Luca.

Omdat de drieling te vroeg geboren is, liggen ze nog steeds in het ziekenhuis. David en Elisabet hopen het beste voor hun onverwacht grote nieuwe gezinnetje. Als alles goed gaat mogen ze op 5 januari eindelijk allemaal naar huis. Dan is het precies drie maanden geleden dat de drieling het levenslicht zag. Het beste kerst en Driekoningen cadeau dus.

Ga naar de inhoud