Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (40)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (40)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (40)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan dit verhaal).

Wat hebben we veel hartverwarmende reacties gehad op onze vorige blog. Iedereen ontzettend bedankt, deze steun heeft ons heel goed gedaan. De ergste paniek hoe we nu verder moeten is wat gaan liggen. Heel wat mensen gaven aan dat ze ons best financieel willen steunen en hebben ook ideeën aangedragen hoe we dit kunnen aanpakken. We gaan eerste kerstdag naar Nederland voor anderhalve week en dan gaan we dit alles eens goed op ons in laten werken. Op dit moment zijn we heel moe en is te veel ruis in onze hoofden om een goed plan uit te werken. We komen hier zeker op terug. Nu spreekt het organiseren van een speciale leuke middag of avond voor mensen in de regio ons aan en voor degene die graag in de toekomst bij ons willen overnachten kunnen we misschien alvast iets bedenken wat nu al geboekt kan worden. Heb je zelf een briljant idee, laat het ons vooral weten.

De afgelopen week hadden wij vriendjes Roos en Ferdinand uit Nederland bij ons op bezoek. Hun kamer was nog niet helemaal op orde, maar ze hebben heerlijk geslapen. Het bed is goedgekeurd en ze vonden het heerlijk rustig. Wij vonden het heel gezellig dat ze bij ons waren en samen hebben we heel wat werk verzet. Zo is de tuin een heel stuk opgeruimd, maar we hebben ook leuke dingen gedaan. We willen de gasten kunnen vertellen wat er in de omgeving te doen is en dan is het natuurlijk wel handig om dit eerst zelf te ervaren. Dus hebben wij beide voor het eerst in ons leven op een paard gezeten. Roos is een echt paardenmeisje en Ferdinand heeft ook vaker op een paard gezeten. Het leek ons een goed moment om eens samen met hun paard te rijden. De begeleiding door de eigenaar van de manege was erg prettig en we hebben een heel leuk rondje buiten door de natuur gedaan. We vonden het beide zo leuk dat er naar alle waarschijnlijkheid wel een vervolg in zit.

Morgen gaan we dus naar Nederland voor de feestdagen en onze hond Donja gaat met ons mee. We vliegen op kerstochtend naar Schiphol, om vervolgens aan te schuiven bij het kerstdiner bij familie. We hebben er veel zin in. Gezellig bij familie en vrienden, maar ook fijn even afstand en rust van de verbouwing. Daarna gaan weer we met frisse energie de laatste loodjes in het huis afronden. We hopen de komende twee / drie maanden de verbouwing binnen af te krijgen en dat we ons kunnen richten op het opknappen van de buitenboel. Als de binnenkant af is, kunnen we voorzichtig wat boekingen aannemen. Officieel gaan we pas open als de licentie rond is en dat kan nog wel even duren. In Spanje is het zo dat je pas een licentie kan aanvragen als het allemaal in orde is en daarna nemen de instantie hun tijd om de licentie af te geven. We houden jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen. Voor nu willen we iedereen hele fijn feestdagen wensen en alle goeds voor 2023. Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud