Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (4)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (4)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (4)

Intro: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper, alsof de wereld aan je voeten ligt, gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Maar waar ze wel willen wonen, ze hebben geen idee. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Een sprong in het diepe. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Kerst in de camper. We hadden ons er natuurlijk al op voorbereid dat we Kerst en Oud op Nieuw in de camper zouden ‘vieren’. Maar goed, dit wisten we van tevoren en hiervoor hebben we gekozen.Maar nu we aan de vooravond van Kerst staan, voelt het toch vreemd om deze dagen niet aan een tafel met vrienden en familie te zitten. Om voor Kerst terug naar Nederland te gaan, om met familie te tafelen, is voor ons sowieso geen optie. Veel te koud! 

Vrienden hebben nog gevraagd om na de feestdagen te vertrekken. Maar nee, we wilden eerder gaan. Stick to the plan! Maar toen ze zagen dat we weer in de richting van Sevilla gingen, kwamen ze in de lucht om te vragen of we alsnog zouden aansluiten aan de kersttafel. Nee, dat was een schijnbeweging ;-). Waarbij de eigenlijke reden is dat we het natuurgebied de Doñana niet mogen doorkruisen en daarom om moesten rijden via Sevilla. 

Het zullen speciale feestdagen gaan worden, een beetje hetzelfde als ons eerste jaar in Spanje toen Corona nog heerste. Ach, we hebben toch al niet zoveel met kerst en gelukkig hebben ze in Spanje maar één kerstdag, dus de dinsdag is weer gewoon een dag as usual. En heb geen medelijden met ons, want met wat lekkere hapjes en een heerlijk wijntje/biertje op het strand, komen wij die ene kerstdag prima door. Maak je vooral geen zorgen ;-). 

Om toch in de kerstsfeer te komen hebben we van lieve vrienden een super leuk kerstboompje gekregen wat handig in elkaar te zetten is, zodat het niet te veel ruimte in de camper in beslag neemt. En we moeten zeggen, het staat super gezellig en we komen er echt van in een kerststemming!

Of we een eenzame kerst gaan krijgen? We zijn met z’n tweeën, dus dat wordt dan sowieso een tweezame kerst. Klinkt gezellig! Wij hebben er nu al zin in!

Fijne kerstdagen allemaal!

PS Zijn er camperaars die met kerst in de buurt van Huelva staan en zin hebben om samen een drankje te doen, laat het ons weten via Polarsteps. Zie hieronder hoe je ons kunt volgen.

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud