Spanje is nog steeds een van Europa’s corruptste landen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de laatste onderzoeksgegevens van het Transparency International rapport staat Spanje wereldwijd op de 41e plaats op de lijst van 176 landen als gekeken wordt naar corruptie. Die plaats deelt het land met Brunei en Costa Rica op de Corruption Perception Index (CPI) lijst van meest en minst corrupte landen. Terwijl Spanje nummer 41 staat zijn Nederland op de 8e plaats en België op de 15e plaats te vinden. Het minst corrupte land van de wereld is Denemarken en het meest corrupte land Somalië.

Met een score van 90 punten is Denemarken opnieuw het land waar de minste corruptie te vinden is. Denemarken wordt gevolgd door Nieuw Zeeland (90), Finland (89), Zweden (88), Zwitserland (86), Noorwegen (85) em Singapore (84). Daarna staat Nederland met een score van 83 op de lijst van minst corrupte landen, goed voor de 8e plaats en verder naar beneden maar niet meer in de top 10, België met een score van 77, goed voor de 15e plaats.

Spanje staat op de 41e plaats met een score van 58, net zoveel als Brunei en Costa Rica. Spanje had in 2015 ook een score van 58 maar scoorde in 2014 nog 60, in 2013 was dat 59 en in 2012 zelfs nog 65. Spanje is er als corrupt land sinds 2012 iets op vooruit gegaan maar over het algemeen is er niet veel veranderd. Op Europees niveau staat Spanje nog steeds erg ver bovenaan als corrupt land. Corruptie in Spanje komt voor bij bedrijven en banken maar ook in de politiek op landelijk, regionaal en plaatselijk niveau.

Het meest corrupte land is, net zoals de afgelopen 10 jaar, Somalië met een score van slechts 10 – (Remco Stoffer)

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.