skip to Main Content
Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen
123rf

Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het achterland van de Costa del Sol in de provincie Málaga is steeds populairder aan het worden bij zowel de Spaanse alsook internationale toeristen. Het afgelopen jaar heeft dit deel van de provincie 1,1 miljoen toeristen ontvangen, een 2,8% meer dan in 2017.

Tijdens de toeristenbeurs in Madrid heeft men de cijfers over het jaar 2018 bekend gemaakt wat betreft het toerisme in de provincie Málaga. Dat deel van Andalusië staat bij de meeste toeristen vooral bekend vanwege de Costa del Sol met de tientallen badplaatsen maar er is meer te bezoeken. En dat weten steeds meer toeristen uit Spanje en uit het buitenland.

2018 werd afgesloten met 1.132.000 toeristen, een stijging van 2,8% ten opzichte van 2017. De achterland toeristen (turismo interior) lieten tijdens hun verblijf 945,6 miljoen euro achter. Daarnaast wordt er werk gecreëerd voor 11.200 personen die direct in het achterland toerisme werken.

De populariteit van het achterland is mede te danken aan o.a. het natuurpark El Torcal, de stad Ronda en natuurlijk de Caminito del Rey. Ook de Dolmen van Antequera, welke op de Unesco lijst staat, is steeds populairder aan het worden.

Ook de verblijfsaccommodaties in het achterland doen de laatste jaren steeds betere zaken en hebben te maken met steeds hogere bezettingen. Volgens de laatste cijfers zijn er 3.948 accommodaties met 37.113 bedden ter beschikking. De accommodatieverschaffers in het achterland zijn goed voor 12% van de totaal aantal aanbieders in de provincie Málaga.

De grootste groei was te merken bij de “viviendas turísticas rurales” met +20,1% gevolgd door de “casas rurales” met +13,6%, “apartamentos turísticos” met +6,3% en “pensiones en hostales” met +1,7%. De gemiddelde verblijfsduur in de accomodaties in het achterland was 6,25 nachten wat redelijk hoog is.

Als we spreken over het achterland in de provincie Málaga hebben we het over de gebieden Sierra de las Nieves, Serranía de Ronda, Guadalhorce, Guadalteba, Noroma, Antequera Comarca en Axarquia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Ook even langs Castell de Ferro passeren.
  Een authentiek vissersdorp maar super gezellig en heel lekker eten ‘ the catch of the day ‘
  Wij waren er enkele jaren geleden 3 weken met de mobilhome en hebben er ons hart verloren.
  Ondertussen hebben wij er een eigendom waar we 4 x per jaar rust en gezelligheid vinden

  1. Het artikel gaat over het achterland van de Costa del Sol, en dat behoort tot de provincie Málaga.
   Huelva + Cádiz = costa de la Luz
   Granada = costa Tropical
   Uiterst rechts de Costa de Almería

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by