Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen

Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen
Beeld: 123rf

Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het achterland van de Costa del Sol in de provincie Málaga is steeds populairder aan het worden bij zowel de Spaanse alsook internationale toeristen. Het afgelopen jaar heeft dit deel van de provincie 1,1 miljoen toeristen ontvangen, een 2,8% meer dan in 2017.

Tijdens de toeristenbeurs in Madrid heeft men de cijfers over het jaar 2018 bekend gemaakt wat betreft het toerisme in de provincie Málaga. Dat deel van Andalusië staat bij de meeste toeristen vooral bekend vanwege de Costa del Sol met de tientallen badplaatsen maar er is meer te bezoeken. En dat weten steeds meer toeristen uit Spanje en uit het buitenland.

2018 werd afgesloten met 1.132.000 toeristen, een stijging van 2,8% ten opzichte van 2017. De achterland toeristen (turismo interior) lieten tijdens hun verblijf 945,6 miljoen euro achter. Daarnaast wordt er werk gecreëerd voor 11.200 personen die direct in het achterland toerisme werken.

De populariteit van het achterland is mede te danken aan o.a. het natuurpark El Torcal, de stad Ronda en natuurlijk de Caminito del Rey. Ook de Dolmen van Antequera, welke op de Unesco lijst staat, is steeds populairder aan het worden.

Ook de verblijfsaccommodaties in het achterland doen de laatste jaren steeds betere zaken en hebben te maken met steeds hogere bezettingen. Volgens de laatste cijfers zijn er 3.948 accommodaties met 37.113 bedden ter beschikking. De accommodatieverschaffers in het achterland zijn goed voor 12% van de totaal aantal aanbieders in de provincie Málaga.

De grootste groei was te merken bij de “viviendas turísticas rurales” met +20,1% gevolgd door de “casas rurales” met +13,6%, “apartamentos turísticos” met +6,3% en “pensiones en hostales” met +1,7%. De gemiddelde verblijfsduur in de accomodaties in het achterland was 6,25 nachten wat redelijk hoog is.

Als we spreken over het achterland in de provincie Málaga hebben we het over de gebieden Sierra de las Nieves, Serranía de Ronda, Guadalhorce, Guadalteba, Noroma, Antequera Comarca en Axarquia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.