Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen

Het achterland van de Costa del Sol populairder bij toeristen
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het achterland van de Costa del Sol in de provincie Málaga is steeds populairder aan het worden bij zowel de Spaanse alsook internationale toeristen. Het afgelopen jaar heeft dit deel van de provincie 1,1 miljoen toeristen ontvangen, een 2,8% meer dan in 2017.

Tijdens de toeristenbeurs in Madrid heeft men de cijfers over het jaar 2018 bekend gemaakt wat betreft het toerisme in de provincie Málaga. Dat deel van Andalusië staat bij de meeste toeristen vooral bekend vanwege de Costa del Sol met de tientallen badplaatsen maar er is meer te bezoeken. En dat weten steeds meer toeristen uit Spanje en uit het buitenland.

2018 werd afgesloten met 1.132.000 toeristen, een stijging van 2,8% ten opzichte van 2017. De achterland toeristen (turismo interior) lieten tijdens hun verblijf 945,6 miljoen euro achter. Daarnaast wordt er werk gecreëerd voor 11.200 personen die direct in het achterland toerisme werken.

De populariteit van het achterland is mede te danken aan o.a. het natuurpark El Torcal, de stad Ronda en natuurlijk de Caminito del Rey. Ook de Dolmen van Antequera, welke op de Unesco lijst staat, is steeds populairder aan het worden.

Ook de verblijfsaccommodaties in het achterland doen de laatste jaren steeds betere zaken en hebben te maken met steeds hogere bezettingen. Volgens de laatste cijfers zijn er 3.948 accommodaties met 37.113 bedden ter beschikking. De accommodatieverschaffers in het achterland zijn goed voor 12% van de totaal aantal aanbieders in de provincie Málaga.

De grootste groei was te merken bij de “viviendas turísticas rurales” met +20,1% gevolgd door de “casas rurales” met +13,6%, “apartamentos turísticos” met +6,3% en “pensiones en hostales” met +1,7%. De gemiddelde verblijfsduur in de accomodaties in het achterland was 6,25 nachten wat redelijk hoog is.

Als we spreken over het achterland in de provincie Málaga hebben we het over de gebieden Sierra de las Nieves, Serranía de Ronda, Guadalhorce, Guadalteba, Noroma, Antequera Comarca en Axarquia.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ook even langs Castell de Ferro passeren.
Een authentiek vissersdorp maar super gezellig en heel lekker eten ‘ the catch of the day ‘
Wij waren er enkele jaren geleden 3 weken met de mobilhome en hebben er ons hart verloren.
Ondertussen hebben wij er een eigendom waar we 4 x per jaar rust en gezelligheid vinden

Maar het achterland van Andalusië bestaat toch niet alleen uit de provincie Malaga?!

Het artikel gaat over het achterland van de Costa del Sol, en dat behoort tot de provincie Málaga.
Huelva + Cádiz = costa de la Luz
Granada = costa Tropical
Uiterst rechts de Costa de Almería

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.