Vier doden door hevige regenval in noorden van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Vier doden door hevige regenval in noorden van Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – In totaal zijn er door de hevige regenval vier personen om het leven gekomen in het noorden van Spanje. Drie personen overleden bij verkeersongevallen op wegen in Asturië en Cantabrië terwijl de vierde persoon om het leven kwam toen hij in een rivier viel.

Vanwege de hevige regenval in het noorden van Spanje zijn er veel overstromingen waarbij rivieren uit hun oevers zijn getreden, zijn er veel aardverschuivingen door een overvloed van regenwater en is er veel schade aan wegen en bruggen.

Een van de personen die om het leven kwam is een 70-jarige man die met zijn auto 50 meter naar beneden viel nadat een weg bij Mieres in Asturië was ingestort. Een andere 41-jarige man werd door de Guardia Civil levenloos in een rivier gevonden nadat hij daarin was gevallen.

Een andere 62-jarige man kwam vast te zitten in zijn auto toen een modderstroom hem verraste en hij verdronk. Twee andere mannen van 65 en 56 jaar oud raakten daarbij gewond.

Daarnaast raakte een 42-jarige man van de weg omdat het zicht vanwege de regen en mist verslechterd was en hij met zijn auto van de weg raakte.

Het leger heeft 120 militairen naar de getroffen zones gestuurd om te helpen bij het redden van mensen en leegpompompen van woningen, garages etc. Op veel plaatsen moeten inwoners uit hun huizen gehaald worden door middel van boten omdat de wegen compleet blank staan.

Er hebben ook veel aardverschuivingen plaatsgevonden vanwege de hevige regenval waardoor straten onbegaanbaar waren geworden en ook het spoor werd getroffen.

Vanwege de regen heeft men besloten het dorp Santa Olalla te ontruimen en alle inwoners te evacueren.

 

Ga naar de inhoud