Aldi wil dit jaar 40 nieuwe supermarkten openen in Spanje

Aldi wil dit jaar 40 nieuwe supermarkten openen in Spanje
Beeld: 123rf

Aldi wil dit jaar 40 nieuwe supermarkten openen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Duitse supermarktketen Aldi heeft aangekondigd dat ze in 2021 flink aan de slag gaat in Spanje om uit te breiden en zo haar marktaandeel te vergroten. Terwijl 2020 afsloot met 23 nieuwe supermarkten in Spanje moet dat aandeel bijna verdubbeld worden en is men van plan 40 nieuwe winkels te openen in Spanje.

Op dit moment zijn er in Spanje 328 Aldi winkels te vinden wat bijna de helft is van de meer dan 600 Lidl supermarkten in Spanje. Maar als het aan de Aldi ligt moet 2021 afsluiten met 368 winkels wat er 40 meer zijn om zo de afstand op de Lidl, die uiteraard ook nieuwe supermarkten gaat openen, te verkorten.

Aldi España heeft op dit moment dus 328 eigen supermarkten wat goed is voor 350.000 vierkante meter winkeloppervlakte waar meer dan 5.200 personen werken wat er 23% meer zijn dan in 2019.

In 2020 werden de meeste winkels geopend in gebieden met veel inwoners zoals Madrid, Barcelona en Sevilla. Verder werden er 7 supermarkten geopend in Andalusië waar op dit moment met 80 de meeste Aldi winkels te vinden zijn. Madrid is de stad met de meeste Aldi supermarkten, te weten 17.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.