Mis deze week niets van het Benidorm Fest waar de Spaanse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival gekozen wordt! (2022)

Mis deze week niets van het Benidorm Fest waar de Spaanse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival gekozen wordt!
Beeld: RTVE

Mis deze week niets van het Benidorm Fest waar de Spaanse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival gekozen wordt! (2022)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Benidorm, de kuststad met de wolkenkrabbers, is begonnen aan het Benidorm fest. Dit jaar kiest men namelijk in Benidorm de kandidaat die Spanje zal vertegenwoordigen op de jaarlijkse hoogmis. We schreven er al eerder over, maar hier is alles wat je moet weten om het van dichtbij te volgen.

Benidorm is en blijft een van Spanje’s meest toeristische badsteden. Maar de Corona-crisis maakte het ook daar niet makkelijker voor de vele mensen die van dat toerisme moeten zien te leven. Een beetje gezonde aandacht is dus altijd meegenomen. Onder meer daarom is op maandag 23 januari het Benidorm Fest begonnen, een week vol activiteiten, twee semifinales en een gala op zaterdag waar men de Spaanse kandidaat voor het volgende Eurovisie Songfestival zal kiezen.

Het Benidorm festival brengt al sinds 1959 muzikanten uit Valencia samen. Het hielp onder meer Raphael, Julio Iglesias of Karina verder. Velen onder hen zouden het later ook nog goed doen op het Eurovisie Songfestival. Deze week staat het Benidorm Fest deels in teken van het Eurovisie Songfestival, in de hoop het Spaanse verhaal nieuw leven in te blazen. Het volledig programma vind je hier.

Gelukkig voor wie graag het festival volgt maar geen zin of tijd heeft om naar Benidorm af te zakken, kan je ook een groot deel van het programma live volgen via RTVE. Vanaf nu tot en met zondag staat er elke dag wel 1 of meerdere live uitzending op het programma. Wie van Spaanse muziek en Benidorm houdt zet dus maar beter de Televisie aan. Het volledige programma vind je hier. Elk deel van het programma waar (DIRECTO) achter staat wordt live uitgezonden.

Ga naar de inhoud