10x beste plaatsen voor een vakantie in de zomermaanden in Spanje

10x beste plaatsen voor een vakantie in de zomermaanden in Spanje
Beeld: Canva

10x beste plaatsen voor een vakantie in de zomermaanden in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje is een prachtig land met veel te bieden voor een vakantie in de zomermaanden. Van historische steden tot prachtige stranden, er is voor ieder wat wils in Spanje. Hier zijn 10 van de beste plaatsen om een vakantie in Spanje door te brengen waarbij we niet kijken naar de bekendste kustplaatsen zoals aan de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, Costa Tropical of Costa del Sol.

Het is onmogelijk om in dit artikel alle beste plaatsen voor een zomervakantie te melden, maar we hebben wel gekeken naar diverse bekende bestemmingen zoals, Barcelona, Madrid, Mallorca en Ibiza, maar we hebben ook diverse bestemmingen op de lijst gezet waar je misschien niet zo snel over nadenkt zoals San Sebastian en Menorca.

barcelona 1
Beeld: Canva

Barcelona

Deze stad is een favoriet onder veel toeristen vanwege de architectuur van Gaudí, waaronder de Sagrada Família en Park Güell. De Sagrada Familia is een van de bekendste bouwwerken in Spanje en is nog steeds in aanbouw sinds 1882. Park Güell is een uniek park dat is ontworpen door Gaudi en is een van de meest bezochte plekken in de stad. Er zijn ook veel andere bezienswaardigheden, zoals het Picasso-Museum en de grote markt La Boqueria. In het Picasso-Museum kun je een collectie van Picasso’s eerste werken zien. La Boqueria is de grootste openluchtmarkt in Barcelona en is de perfecte plek om verse producten te kopen en te proeven van de lokale delicatessen.

madrid
Beeld: Canva

Madrid

De hoofdstad van Spanje is een geweldige plek voor een stedentrip. Bezoek de Koninklijke Paleizen, het Prado-museum en het Retiro-park. Het Koninklijk Paleis van Madrid, ook wel bekend als Palacio Real, is de officiële residentie van de koning van Spanje. Het Prado Museum is een van de grootste en bekendste musea ter wereld en biedt een brede collectie van kunstwerken van Spaanse en Europese meesters. Het Retiro Park is een van de grootste parken van Madrid, waar je kunt ontspannen, wandelen en genieten van de prachtige tuinen. Geniet ook van de traditionele Spaanse keuken en het nachtleven. Madrid is ook bekend om zijn tapas bars, waar je kunt proeven van verschillende soorten Spaanse hapjes.

Valencia
Beeld: Canva

Valencia

Deze stad is bekend om zijn prachtige stadspark, het Ciudad de las Artes y las Ciencias, met onder andere het Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa. Oceanogràfic is een unieke ervaring waar je kunt leren over de oceanen en de verschillende soorten dieren die erin leven. Valencia is ook de thuisbasis van de beruchte Paella. Paella is een traditioneel gerecht uit Valencia dat bestaat uit rijst, groenten, vis of vlees en saffraan.

Sevilla
Beeld: Canva

Sevilla

Deze stad is rijk aan geschiedenis en cultuur, met onder andere de Alcázar en de Giralda-toren. De Alcázar is een prachtig kasteel dat dateert uit de middeleeuwen en is een van de populairste bezienswaardigheden in de stad. De Giralda is een klokkentoren die oorspronkelijk deel uitmaakte van de moskee van Sevilla en is nu een symbool van de stad. Bezoek ook Santa Cruz, een historische wijk in het hart van Sevilla die bekend staat om zijn charmante straatjes, gezellige terrassen en traditionele tapasbars.

Granada
Beeld: Canva

Granada

Dit is de laatste stad die door de Moren werd beheerst in Spanje, en er zijn veel overblijfselen van hun cultuur te zien, waaronder het Alhambra en het Generalife-paleis. Het Alhambra is een prachtig Moorse paleis en fort dat dateert uit de 14e eeuw en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje. Het Generalife-paleis is een prachtig Moorse tuinpaleis dat deel uitmaakt van de Alhambra en is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige tuinen.

Tenerife
Beeld: Canva

Tenerife

De grootste van de Canarische eilanden is een populaire bestemming voor zon, zee en strand. Er zijn ook veel activiteiten te doen, zoals wandelen in het nationaal park Teide en bezoeken aan de vulkaan. Het Nationaal Park Teide is een prachtig beschermd gebied waar je kunt wandelen en genieten van de prachtige natuur. De vulkaan Teide is de hoogste vulkaan in Spanje en biedt een adembenemend uitzicht over het eiland.

Mallorca 2
Beeld: Canva

Mallorca

Dit eiland is een favoriet onder veel toeristen vanwege zijn prachtige stranden, zoals Playa de Palma en Cala Millor. Er zijn ook veel activiteiten te doen, zoals fietsen en wandelen in de bergen. Playa de Palma is een prachtig langgerekt zandstrand met helder blauw water, terwijl Cala Millor een populaire familiebestemming is met veel faciliteiten.

Ibiza
Beeld: Canva

Ibiza

Dit eiland is beroemd om zijn nachtleven, met veel clubs en bars. Er zijn ook prachtige stranden, zoals Playa d’en Bossa en Cala Jondal. Playa d’en Bossa is een van de bekendste stranden van Ibiza, bekend om zijn gezellige sfeer en vele bars en clubs. Cala Jondal is een prachtig privéstrand met helder blauw water en een rustige sfeer, ideaal voor wie op zoek is naar wat rust en ontspanning.

Menorca
Beeld: Canva

Menorca

Dit eiland is iets rustiger dan de andere eilanden, maar biedt prachtige stranden en enkele interessante historische bezienswaardigheden. Bezoek onder andere de Talayots, prehistorische monumenten uit de Bronstijd. Menorca heeft ook prachtige stranden zoals Cala Turqueta, een rustige baai met helderblauw water en zandstrand, of Cala Pregonda, een wilde baai met rotsachtige kusten.

San Sebastian
Beeld: Canva

San Sebastián

Deze stad aan de Baskische kust is een prachtige plek voor een zomervakantie met haar prachtige stranden, zoals Playa de la Concha en Playa de Ondarreta. San Sebastian is een moderne stad met een rijke culturele scene, met veel musea, theaters en festivals. Er zijn ook veel restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Baskische keuken, met veel vis- en vleesgerechten.

Spanje biedt een breed scala aan opties voor een zomervakantie, van historische steden tot prachtige stranden, van moderne metropolen tot rustige eilanden. Of je nu op zoek bent naar cultuur, ontspanning of een combinatie van beide, Spanje heeft iets voor iedereen. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen unieke kenmerken en is de moeite waard om te bezoeken.

Ga naar de inhoud