Algo de España – deel 79: Er is maar één iemand belangrijk

Algo de España – deel 79: Er is maar één iemand belangrijk
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 79: Er is maar één iemand belangrijk

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Er is maar 1 iemand belangrijk in deze wereld, in dit leven en dat ben JIJ. Het gaat om JOU. Oef denk je, dat klinkt egoïstisch. Maar is dat zo? Het is toch jouw leven, de tijd dat je op aarde bent dan moet je toch van elke dag een cadeautje maken.

Ik durf niet 

En ook als je iets niet durft, gewoon doen. Wat kan je gebeuren? Wat is nu het allerergste dat je kan overkomen?  Is het niet zo dat je juist leert van die dingen. Ik denk dat meer mensen spijt hebben van dingen ze niet gedaan hebben in het leven dan andersom. Ik weet nu, ik ben pas 53 jaar, maar zelfs als ik morgen omval dan kan ik zeggen, zo ik heb in ieder geval alles uit het leven gehaald wat ik wilde halen. En ik heb nog veel meer doelen op mijn plankje staan hoor en die ga ik halen ook als ik die tijd krijg.

Leven zonder doel 

Want leven zonder doel is ook zoiets. Dat doe je toch niet? Dan ineens ben je aan je laatste dag begonnen en dan denk je over heel veel dingen, zo dat was zonde van mijn tijd. Bijvoorbeeld boos zijn om onzinnige dingen. Reizen die je niet gemaakt hebt, want ….. (één of andere smoes die je toen verzonnen hebt). Heel veel dingen die je niet gedaan hebt, omdat het bijvoorbeeld geld kost. Er komt een dag wanneer je denkt, geld wordt wel weer aangevuld, maar tijd komt nooit meer terug. 

Dan geniet de rest ook

Dus besteed je tijd slim. Maar het gaat niet alleen om tijd, het gaat ook om jou persoonlijk. En natuurlijk ga je meerdere rollen spelen in je leven, ben je vader, moeder, zus, broer, familie, echtgenoot. Maar denk even goed na. Het gaat nog steeds om JOU. Jij bepaalt zelf je keuzes. Jij bent aan jezelf verplicht om je mooiste leven te leven. En dan heb je nog mazzel ook, want je hoeft niet te vluchten, je woont niet in een oorlogsgebied. Je lijdt geen honger, waarschijnlijk heb je zelfs een dak boven je hoofd. Alle redenen en mogelijkheden om jouw mooiste leven te leven.

Ja, maar …

Dus ga niet zeuren, ja maar hij of zij. Of geef je iemand of iets (een plaats of situatie) anders de schuld dat JIJ NIET je mooiste leven kunt leven. Denk er eens over na. Is dat niet de grootste onzin die jij jezelf kunt vertellen. Je hebt toch altijd een keuze. In elke situatie kun jij je droom leven. Je kunt niet zeggen, ja, maar ik heb kinderen dus … Zoek geen smoesjes, leg niets buiten jezelf. Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor ALLES. De schuld ligt altijd bij jezelf en nooit bij iets of iemand anders.
Waarom bepaal je niet voor jezelf dat jij de allergelukkigste persoon op deze aardbol bent, dat je elke dag leeft alsof het de laatste is. Dan ben JIJ gelukkig en weet je dat werkt door op IEDEREEN om je heen.

Dus …

Dus je bent ook vanzelf de beste oma, moeder, opa, vader, familielid, echtgenoot. Want JIJ bent blij en jij kiest voor jouw mooiste leven. En als er dan ECHT mensen zijn die je tegenwerken, naar beneden halen, dan wordt het de hoogste tijd dat je daar eens afscheid van gaat nemen.
Want jij verdient een feestje, zolang jij op deze aardbol mag rondlopen. Jij bepaalt en jij bent de baas. Jij kiest. Aan jou de keuze

Un beso Cintha

P.s. Vanaf donderdag 9 februari gaan we het 4 dagen hebben over Het Mooiste Leven, voor mij is dat in Spanje.  De Spaanse 4-daagse is van 9 t/m 12 februari. En we starten die donderdag om 19.00 uur met een Gratis LIVE Spaanse Les. Schrijf je gauw in via: https://app.enormail.eu/subscribe/10ac21946a06b5b4b60c551b94b850f7

Ga naar de inhoud