Bergen in binnenland provincie Málaga bedekt met laag sneeuw

Bergen in binnenland provincie Málaga bedekt met laag sneeuw
Beeld: @meteomijas / twitter

Bergen in binnenland provincie Málaga bedekt met laag sneeuw

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De sneeuw is nu ook aangekomen in het binnenland van de provincie Málaga waar de bergen rondom gemeenten als Alhaurín de la Torre, la Sierra de Mijas, los Montes de Málaga in de Sierra de Málaga en de Sierra Bermeja bedekt zijn met een dunne laag sneeuw. Het is de eerste echte sneeuwval deze winter in de provincie Málaga waar het op sommige plaatsen erg koud is.

De bergen van Alhaurín de la Torre, de Sierra de Mijas, de Montes de Málaga, enkele punten van de Sierra Bermeja, de hoogste toppen van El Torcal de Antequera of de Sierra de las Nieves en de bergen van gemeenten zoals Casabermeja zijn enkele van de plaatsen die woensdagmorgen zijn ontwaakt bedekt met een dunne laag sneeuw.

De meeste sneeuw werd geregistreerd in de Sierra de Mijas, op slechts enkele kilometers van de kust en de stranden. De hagel die op dinsdag op veel plaatsen viel in de provincie Málaga, maakte later die avond en in de nacht van dinsdag op woensdag plaats voor sneeuw. Deze bleef echter niet lang liggen want de zon en temperaturen boven het vriespunt heeft de sneeuw doen smelten.

De minimumtemperaturen in het binnenland van de provincie zullen op woensdag tussen -4 en min 2 graden liggen in respectievelijk Antequera en Ronda, 4 graden in Vélez-Málaga, 6 graden in de hoofdstad van Málaga en 7 graden in Marbella. Wat het maximum betreft, zullen de temperaturen schommelen tussen 9 graden in Ronda en 16 in Vélez-Málaga en Marbella. In de hoofdstad Málaga is deze dinsdag de koudste dag met maxima van 14 en minima van 4 graden.

Ga naar de inhoud