skip to Main Content
Een kwart van de Spanjaarden heeft een hond als huisdier

Een kwart van de Spanjaarden heeft een hond als huisdier

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vorige week is voor de Chinezen het jaar van de hond begonnen en ook in Spanje stond men daar op veel plaatsen even bij stil. Men zou kunnen zeggen dat in Spanje ook een jaar van de hond is want een hond als huisdier/gezelschapsdier is voor 24% van de Spaanse huishoudens heel normaal. In Spanje heeft slechts 9,5% van de huishoudens officieel een kat als huisdier terwijl dat 16 jaar geleden nog 12% was.

Volgens de gegevens van het Estudio General de Medios (EGM) wonen er in Spanje 7.438.689 honden bij 24,1% van de huishoudens. Daarnaast wonen er 430.683 katten bij Spaanse families wat een 9,5% is. 17 jaar geleden in 2001 woonden er nog honden in 23% van de huishoudens maar daalde dat in 2007 naar 20% en steeg dat vanaf 2011 weer naar het huidige 24%. Wat betreft katten was dat aantal 17 jaar geleden in 2001 nog 12% maar is dat gedaald naar 9,5% in 2018.

Er is een uitzondering in Spanje en dat is de stad Madrid waar in 2014 nog 40.551 katten woonden maar nu in 2018 zijn dat er 73.430 geworden. In bijna alle andere steden in Spanje is het aantal katten gedaald in 17 jaar tijd.

Naast honden en katten wonen er ook andere huisdieren in het land zoals 2,7 miljoen tropische vissen en 2 miljoen koud water vissen, 3,5 miljoen kanaries en 3 miljoen andere vogels, 973.467 konijnen, 398.359 reptielen, 417.559 papagaaien, 256.242 hamsters en 143.194 fretten (hurones), een aantal wat 774% is gestegen sinds 2012.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Hopelijk gaan ze ook allemaal goed om met hun huisdieren. Een dier hebben is 1,
  maar de normen en waarden naar de dieren is 2.
  En daar schort er nog wel het e.e.a. aan, als ik rond wandel in Spanje. Maar ik zie gelukkig ook verbeteringen.
  Ook in Nederland heeft dat jaren geduurd.

  1. Ik ken veel Spanjaarden die heel goed zijn voor hun honden maar hier in de straat wonen er een aantal die hun hond of enkel op balkon of enkel in de tuin laten. Deze honden zitten 24/7 op de zelfde plek en krijgen enkel water en voedsel en ze blaffen daardoor uiteraard de gehele buurt wakker. Wij zien de honden die we hebben als familie en leven ze dus met ons in huis en slapen ook samen met ons op bed en kruipen tegen je aan op de bank. Als je een “HUIS”dier neemt moet je die niet buiten dumpen.

    1. Ik zou mijn hondje niet willen missen Hij komt uit het asiel en heeft een heel slecht leven gehad met veel mishandelingen (gebroken botten)
     Nu leeft hij in een paradijs
     Maria

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken