Gesloten Camping La Unión in Salou wordt luxe hotel/resort

Gesloten Camping La Unión in Salou wordt luxe hotel/resort
Beeld: Alannia Resorts

Gesloten Camping La Unión in Salou wordt luxe hotel/resort

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Nog niet zo lang geleden besloten de eigenaren van de in het centrum van Salou gelegen camping La Unión om deze te sluiten en alle permanente bewoners (onder protest) weg te sturen. Nu is bekend dat het terrein gekocht is door Alannia Resorts die op de plaats van de oude camping een horizontaal vier sterren hotel/resort wil bouwen.

Alannia Salou gaat 12 miljoen euro investeren in het nieuwe project gelegen aan de Calle Pompeu Fabra in het centrum van Salou. Nadat de camping La Unión definitief haar poorten sloot was er enige twijfel over wat men ging doen met het enorme 25.000 m2 grote terrein zo dicht bij het centrum van de populaire kustplaats.

Uiteindelijk is dus nu bekend dat Allania Resorts een horizontaal (een verdieping) vier sterren hotel/resort gaat bouwen dat al in het eerste halfjaar van 2021 open moet gaan onder de naam Alannia Salou. 

Er moeten 360 kamers/plaatsen komen en het moet een hotel/resort worden dat anders wordt dan de overige hotels in Salou met wellness, spa, animatie en het moet het hele jaar open zijn.

Alannia Resorts heeft op dit moment al drie complexen in Spanje, te weten Alannia Guardamar (Alicante) en Alannia Costa Blanca (Alicante) en Alannia Els Prats (Miami Platja, Tarragona). Alannia Salou moet het vierde luxe resort worden gericht op families en het tweede in de provincie Tarragona.

Ga naar de inhoud