Jagers komen massaal naar Aragón vanwege 70 eurocent per dood konijn

Jagers komen massaal naar Aragón vanwege 70 eurocent per dood konijn
Beeld: 123rf

ZARAGOZA – Een boswachter in de gemeente Épila in de provincie Zaragoza in Aragón krijgt dagelijks meerdere telefoontjes van jagers die geïnteresseerd zijn om naar het dorp te komen. Dat doen de jagers niet omdat het een speciaal en uniek jachtgebied is maar wel omdat ze met hun ‘hobby’ of ‘sport’* geld kunnen verdienen.

In Épila heeft men besloten het aantal konijnen te verminderen omdat deze dieren een plaag zijn geworden omdat ze graan en fruitbomen kapot maken. Daarom heeft de gemeente besloten het aantal konijnen te verminderen door deze dood te schieten. Maar daar wil men voor betalen en precies dat heeft de interesse gewekt bij tientallen jagers uit heel Spanje.

De gemeente is namelijk bereid om per doodgeschoten konijn 0,70 euro te betalen. Dat heeft ervoor gezorgd dat uit alle windhoeken van Spanje jagers naar Épila willen komen om konijnen af te schieten. Boswachter ‘Charly’ kreeg meer dan 150 telefoontjes van jagers uit Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Navarra, La Rioja, Catalonië, Valencia en Madrid regio’s, Andalusië maar ook uit de andere provincies Huesca en Teruel.

De gemeente hoopt met deze maatregel dit jaar tussen de 40.000 en 50.000 konijnen te doden. Tot nu toe werden er op jaarbasis zo’n 20.000 gedood maar dat blijkt niet genoeg te zijn. 

Volgens de gemeente zijn de konijnen een plaag geworden en zorgen de ‘conejos’ voor veel materiële en economische schade aan graan (cereal) en fruitbomen (arboles frutales) omdat de konijnen de schors opeten en zelfs over de takken lopen.

* tussen aanhalingstekens omdat niet iedereen het daarmee eens is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

7
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Wizza

Dat krijg je nu als je alle natuurlijke vijanden al vermoord hebt, dan krijg je een teveel aan een andere soort. En de jagers zijn weer helemaal gelukkig om hun moordlustige hobby uit te oefenen en er nog voor betaald worden ook. Wat een trieste wereld. Arme arme konijnen.

luc.sevenhans@skynet.be

De konijnen die je bij de slagers of supermarkten koopt of in restaurants eet, zijn die dan niet vermoord ?? Of al wat daar ligt, koetjes, varkentjes, kalfjes, kippetjes, worstjes, gehaktballetjes…

Eddy

De 2 jagers op de foto durven hun smoel niet te laten zien anders weet iedereen wie de vuile nullen zijn.

Fred

Ze zullen wel weer galgo’s daar voor gebruiken. Nullen zijn het, zachtjes uitgedrukt.

luc.sevenhans@skynet.be

zoals u als kenner kunt zien zijn dat geen konijnen maar hazen. Maar uw hatelijke praat hoort hier niet thuis.

harry

Hopelijk hebben de jagers ook berekend wat er van de 0,70 eurocent overblijft als ge weet wat 1 cartouge kost om een konijn te doden en dan spreek ik nog niet over verplaatsingskosten!ze zullen er veel aan overhouden……………

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.