Benidorm gaat in maart/april opnieuw de stranden in percelen verdelen

Benidorm gaat in maart/april opnieuw de stranden in percelen verdelen
Beeld: Diario Información / David Revenga

Benidorm gaat in maart/april opnieuw de stranden in percelen verdelen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf maart of april wil de gemeente Benidorm opnieuw de stranden van de badplaats onderverdelen in percelen. Daarmee volgt de gemeente dezelfde corona-strategie als die van de zomer 2020. Binnenkort zal men al met de voorbereidingen van het programma ‘Benidorm Beach Safety’ beginnen.

De maanden maart en april zijn traditiegetrouw drukke maanden in de badplaats Benidorm vanwege de Semana Santa. Of dat dit jaar ook zo zal zijn is nu vanwege de vele corona-maatregelen nog niet bekend maar de gemeente wil in ieder geval voorbereid zijn.

Daarom worden de stranden in maart en april opnieuw onderverdeeld in percelen (parcelas) van 16 m2 (4×4 meter) zodat de social distance gehandhaafd kan worden. 

In de zomer- en herfstmaanden 2020 heeft het Levante strand 1.610 percelen van 16 m2 gehad waardoor er tegelijkertijd 6.440 personen gebruik konden maken van de percelen op dat strand (als men uitgaat van 4 personen per perceel). 

Het Poniente strand had ruimte voor 5.661 personen en ook het Mal Pas strand had enkele tientallen percelen.

Tussen 17 juni en 31 augustus 2020 was het noodzakelijk een perceel van te voren te reserveren. Dat zal deze maart en april 2021 niet nodig zijn. Mocht het percelen-systeem ook in de zomermaanden opnieuw gebruikt gaan worden, dan is de kans groot dat er opnieuw voor de percelen gereserveerd moet worden.

Volgens de gemeente werden er vorig jaar sinds het begin 167.012 percelen op het strand gereserveerd waarvan 121.757 via de website waardoor er 299.914 mensen gebruik hebben kunnen maken van het Playa de Levante. 73% van de reserveringen gebeurde online terwijl de rest van de reserveringen werden gedaan bij de loketten.

Ga naar de inhoud