Man aangehouden die kat aanviel en opzettelijk omver reed in Alicante

Man aangehouden die kat aanviel en opzettelijk omver reed in Alicante
Beeld: @policia / twitter

Man aangehouden die kat aanviel en opzettelijk omver reed in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Agenten van de Nationale Politie hielden in een Alicante een man van 29 jaar aan op beschuldiging van dierenmishandeling. Hij zou een kat geschopt hebben en vervolgens omver gereden hebben, omdat het dier zich onder zijn auto verscholen hield.

De feiten vonden een tijdje geleden plaats op 6 januari, maar kwamen nu pas in de Spaanse media aan het licht. De eigenares van de kat stelde diezelfde dag verbaasd vast dat het dier uit het huis ontsnapt was. Toen ze de straat opging om het te zoeken, kruiste ze twee agenten van de Nationale Politie en een verantwoordelijke van het asiel die de gewonde kat bijhielden in een kooitje. Tot haar grote schrik was het beest er slecht aan toe.

De kat had zware verwondingen opgelopen door een confrontatie met een jongeman van 29 jaar. Volgens ooggetuigen keek de dader onder zijn wagen omdat hij iets gehoord had. Toen hij zag dat daar effectief een kat onder verstopt zat, schopte hij herhaaldelijk naar het dier. Aangezien het beest maar niet bewoog, stapte hij in de wagen in en reed zonder medelijden achteruit. De kat raakte ernstig gewond op de openbare weg.

De behulpzame getuigen noteerden de nummerplaat van de dader en gaven die aan de politie door. Gezien de hevige verwondingen van het dier, besliste de eigenares effectief klacht in te dienen bij de politie. De onderzoekers kwamen de dader op het spoor. Hij beschikt over de Spaanse nationaliteit en werd meegenomen voor verder verhoor. Dankzij de nieuwe dierenwet is het erg waarschijnlijk dat hij ook effectief gestraft wordt.

Ga naar de inhoud