Man aangehouden die kat aanviel en opzettelijk omver reed in Alicante

Man aangehouden die kat aanviel en opzettelijk omver reed in Alicante
Beeld: @policia / twitter

Man aangehouden die kat aanviel en opzettelijk omver reed in Alicante

ALICANTE – Agenten van de Nationale Politie hielden in een Alicante een man van 29 jaar aan op beschuldiging van dierenmishandeling. Hij zou een kat geschopt hebben en vervolgens omver gereden hebben, omdat het dier zich onder zijn auto verscholen hield.

De feiten vonden een tijdje geleden plaats op 6 januari, maar kwamen nu pas in de Spaanse media aan het licht. De eigenares van de kat stelde diezelfde dag verbaasd vast dat het dier uit het huis ontsnapt was. Toen ze de straat opging om het te zoeken, kruiste ze twee agenten van de Nationale Politie en een verantwoordelijke van het asiel die de gewonde kat bijhielden in een kooitje. Tot haar grote schrik was het beest er slecht aan toe.

De kat had zware verwondingen opgelopen door een confrontatie met een jongeman van 29 jaar. Volgens ooggetuigen keek de dader onder zijn wagen omdat hij iets gehoord had. Toen hij zag dat daar effectief een kat onder verstopt zat, schopte hij herhaaldelijk naar het dier. Aangezien het beest maar niet bewoog, stapte hij in de wagen in en reed zonder medelijden achteruit. De kat raakte ernstig gewond op de openbare weg.

De behulpzame getuigen noteerden de nummerplaat van de dader en gaven die aan de politie door. Gezien de hevige verwondingen van het dier, besliste de eigenares effectief klacht in te dienen bij de politie. De onderzoekers kwamen de dader op het spoor. Hij beschikt over de Spaanse nationaliteit en werd meegenomen voor verder verhoor. Dankzij de nieuwe dierenwet is het erg waarschijnlijk dat hij ook effectief gestraft wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.