Valencia is de gezondste stad om te leven in 2022

Valencia is de gezondste stad om te leven in 2022
Beeld: Canva

Valencia is de gezondste stad om te leven in 2022

VALENCIA – Volgens de experts van Money.co.uk die een ranking hebben samengesteld van de gezondste steden ter wereld, is Valencia de absolute nummer een. En dat is de stad Valencia niet voor de eerste keer maar voor het tweede opeenvolgende jaar. Ook voor Madrid en Barcelona zijn plaatsen weggelegd in de top 20.

Om de ranking van gezondste steden samen te kunnen stellen, werden diverse factoren geanalyseerd zoals de levensverwachting, luchtvervuiling, zwaarlijvigheid, veiligheid, het aantal uren zonlicht, de ziektekostenverzekering en het aantal mentale verpleegkundigen, psychiaters en psychologen, maatschappelijk werkers en de algemene gezondheidsuitgaven van de stad.

Met deze factoren werd Valencia voor het tweede opeenvolgende jaar gekozen tot de ‘healthiest city in the world’. Valencia wordt niet alleen gekenmerkt door de beste paella ter wereld en een benijdenswaardig klimaat, de stad onderscheidt zich ook door zijn lage vervuilingsgraad en goede medische zorg, aldus Money.co.uk . Verder is de levensverwachting in Valencia met 83,5 jaar hoog te noemen. 

Ook benadrukken de experts van Money.co.uk het rijke muzikale en culturele erfgoed van de stad, evenals de sociale verbondenheid van de bewoners, wat zich vertaalt in een zeer gezonde balans tussen leven en werk.

In de top 20 staan naast Valencia ook Madrid op een tweede plaats en Barcelona op een zeventiende plaats. In de top 20 van gezondste landen komt Spanje echter weer niet voor maar wel Japan die de ranking aanvoert als gezondste land ter wereld. In diezelfde land komt Nederland ook niet voor maar België wel op een negende plaats.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.