Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (49)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (49)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (49)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Langzaamaan begint onze omgeving wit en roze te kleuren. Met de bloei van de amandelbomen is de lente in aantocht en de temperaturen beginnen omhoog te kruipen. Hele velden vol met bloeiende bomen is een prachtig gezicht en de bloesems ruiken zo lekker. De winter is bijna voorbij… In Nederland vonden we de herfst- en wintermaanden verschrikkelijk. De vele grijze donkere dagen deden ons vaak besluiten om ergens in februari of maart naar warme en zonnige oorden af te reizen. Vaak werd dat een land in Azië. 

De winters in Spanje zijn heel anders dan in Nederland. Tot ver in december zijn er nog dagen met veel zon en temperaturen boven de twintig graden. Januari en februari ook best veel zon, maar wel kouder. Vaak in maart is het dan al weer volop voorjaarsweer. We merken wel dat we Spaans bloed aan het krijgen zijn en verlangend uitkijken naar het voorjaar en de zomer. Bijzonder hoe snel je ergens aan went en dan niet goed meer opmerkt hoe fijn de winters in Spanje ten opzichte van Nederland eigenlijk zijn.

De afgelopen week hebben we hulp gehad van twee vrienden uit Nederland. Dat was erg gezellig en ook fijn dat er veel gedaan is. Ook hebben we natuurlijk wat ontspanning op gezocht. Als vrienden of familie uit Nederland bij ons zijn, gaan we altijd wel even op pad. Murcia is één van onze favorieten. Een leuke stad met mooie dingen op loopafstand en een fijne sfeer. Deze vrienden waren hier nog niet eerder geweest, dus zijn we een dag naar Murcia gegaan. Lekker ontspannen geslenterd, tapas gegeten in een authentiek barretje en op een aantal terrasjes drankjes gedronken. Het was heerlijk weer en we hebben genoten.

Vorige week schreven we over de voegen van de terracotta tegels die niet goed bleken te zijn en zo de stofzuiger in verdwenen. De voegen die slecht waren zijn de afgelopen week herstelt en hopelijk blijft de rest nu goed zitten… Afwachten maar! De zonnepanelen zijn ondertussen ook besteld en worden waarschijnlijk half maart geïnstalleerd. Het is weer een flinke investering, maar gaat ons veel geld besparen op de elektrakosten. Er is dus de afgelopen week met hulp van de vrienden weer heel veel verf op muren, balken en meubels gesmeerd. We zijn ondertussen de tel kwijt hoeveel liters er al doorheen zijn gegaan. Beetje bij beetje wordt het allemaal fris, gezellig en mooi. Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud