Supermarktketens Mercadona, Carrefour en Lidl hebben samen 41 procent marktaandeel in Spanje

Supermarktketens Mercadona, Carrefour en Lidl hebben samen 41 procent marktaandeel in Spanje
Beeld: Canva

Supermarktketens Mercadona, Carrefour en Lidl hebben samen 41 procent marktaandeel in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een rapport gepresenteerd door adviesbureau Kantar meldde dat de supermarktketens Mercadona, Carrefour en Lidl de groei in de distributiesector in 2022 aanvoerden, met samen een marktaandeel van 41,1%.

Het marktaandeel van Mercadona is begin 2023 verder gestegen in Spanje en populariteit van de Spaanse supermarktketen is, ondanks de verhoogde prijzen en inflatie, nog steeds overduidelijk. De keten uit Valencia heeft 2022 afgesloten met een marktaandeel van 25,4% en is 2023 begonnen met 25,6% volgens de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het aandeel wat de supermarktketen  uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 9,7% terwijl de Lidl op de lijst op de derde plaats staat met 5,8%. Beide ketens zijn populairder geworden in Spanje.

Maar vooral de groei van de Lidl in Spanje is groot want vijf jaar geleden had de Lidl nog een marktaandeel van 3%. De Lidl heeft in 2022 in Spanje 40 nieuwe supermarkten geopend en heeft nu 670 winkels in Spanje.

De van oorsprong Spaanse Día-keten eindigde met een marktaandeel van 4,6%. De Eroski is gezakt naar 4,3% gevolgd door de Grupo Auchan bekend van o.a. de Alcampo en Consum met een marktaandeel van 3,2%. 

De ALDI heeft in Spanje een marktaandeel van 1,5%. Ook het marktaandeel van de ALDI is aan het groeien. In 2022 heeft ALDI in Spanje 40 nieuwe winkels geopend en is het aantal supermarkten gestegen naar 394, waaronder negen winkels op de Canarische Eilanden.

Ga naar de inhoud