‘Paella: the movie’ eerste speelfilm over het populaire Spaanse gerecht

‘Paella: the movie’ eerste speelfilm over het populaire Spaanse gerecht
Beeld: Canva

‘Paella: the movie’ eerste speelfilm over het populaire Spaanse gerecht

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het populaire Spaanse gerecht paella krijgt eindelijk een film. Verschillende internationale en Valenciaanse producenten hebben zich verenigd in één project. Er zal een speelfilm gemaakt worden waarin de geschiedenis, de oorsprong en de sociale en culturele invloed van het gerecht aan bod zullen komen door middel van verschillende koks en personages van de vijf continenten. 

De film zal worden opgenomen op verschillende plaatsen, zoals in Tokio, New York, Londen, Parijs, Los Angeles, Mexico en natuurlijk Valencia. Het gaat om een grote productie die het iconische gerecht eer aan moet doen en moet weergeven hoe belangrijk het gerecht is voor Valencia, de Comunitat Valenciana en heel Spanje. Het bewijs van de populariteit van paella is dat het een van de tien meest gezochte recepten ter wereld is op Google.

De film ‘Paella: the movie’ zal de eerste grote internationale film zijn die over dit gerecht gaat volgens de initiatiefnemers. Er zal worden laten zien wat verschillende koks aan het gerecht hebben toegevoegd of bijgeschaafd. Daarnaast zullen ook buitenlandse chefs aan bod komen en zullen er getuigenissen van Valenciaanse geschiedkundigen, economen, wetenschappers, poëten, filosofen en beroemdheden getoond worden. Daarnaast komen natuurlijk ook de vrouwen uit de buitenwijken van Valencia aan het woord die traditiegetrouw de paella elke zondag voor de familie koken aan het woord met misschien wel het belangrijkste getuigenissen van allemaal. 

De producenten uit Valencia zijn Cla Cla Films, Societat Sardina/Toné-Franché en Playroom. Dit zijn de belangrijkste producenten van het project. Daarnaast werkt ook Karibanna uit Los Angeles mee, evenals F-Artfilm en Estudios Andro. De regisseur en scenarioschrijver is Ximo Solano. 

Een gedeelte van de film wordt ook opgenomen in Hollywood, waar verschillende beroemdheden rond de paella zullen samenkomen. Verder zullen de opnames vooral in Valencia zijn en op verschillende plekken die belangrijk zijn geweest voor de geschiedenis van het gerecht.

De eerste contacten voor het maken van de film zijn gelegd op de European Film Market in het festival van Berlijn. De volgende ontwikkelingen zullen plaatsvinden op het Filmfestival in Los Angeles.

Ga naar de inhoud