Verdien duizenden euro’s met je balkon tijdens de Semana Santa en andere feesten in Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er is een nieuw fenomeen in Spanje en dat is wellicht ook te danken aan de online verhuurder Airbnb. In plaats van appartementen die verhuurd worden per nacht of dagen verhuren eigenaren deze voor uren of voor de tijdsduur van een evenement of feest. Men verdient daar duizenden euro’s mee en het lijkt erop dat de prijzen steeds hoger worden, mede omdat er ook steeds meer vraag blijkt te zijn. Landelijk gezien is er nog geen organisatie die dit in de trend van Airbnb organiseert maar wie weet komt dat nog.

Denk aan balkons in de straten waar Semana Santa processies voorbij komen, waar de Fallas feesten in Valencia het beste te zien zijn, tijdens het stierenrennen in Pamplona en het tomaten-gooi-feest in Buñol. De best gelegen balkons zijn ook meteen de duurste. Het is niet zo dat dit fenomeen plots is ontstaan want er worden al jaren balkons of daken verhuurd tijdens belangrijke evenementen en feesten maar dankzij Airbnb ruikt iedereen blijkbaar het grote geld.

Legaal of niet

Het lijkt een gat in de markt aangezien het verhuren van een balkon of dakterras niet illegaal is. Toch worden er op verschillende plaatsen controles uitgevoerd en worden huurders van balkons weggestuurd. Dat kan de politie doen omdat als het balkon of dakterras bij een appartement verhuurd wordt, dat appartement dan dient te voldoen aan de eisen van een vakantieverhuur object. In de meeste gevallen is daar geen sprake van en dus krijgt de verhuurder een boete en moeten de balkon huurders vertrekken.

Duizenden euro’s

Net zoals met de verhuur van illegale appartementen aan toeristen zoekt de politie ook op internet naar die advertenties van balkon en dakterras verhuurders. Met name deze week tijdens de vele Semana Santa processies leggen geïnteresseerden duizenden euro’s neer voor de beste balkons en terrassen. We hebben het dan over 3.000 tot 4.000 euro per avond/dag. Hoe beter het balkon of terras gelegen is hoe meer er gevraagd kan worden en wat opvalt is dat er praktisch geen balkon niet bezet is wanneer de processies voorbij komen in steden als Málaga, Sevilla, Granada, Valencia, Alicante etc.

16.000 euro in een week

Er zijn ook verhuurders die het nog slimmer aanpakken en niet een heel balkon of dakterras verhuren maar dat per persoon doen tegen bedragen tussen de 100 tot 200 euro per dag met een maximum van 7 o 8 personen per dag, tel uit je winst. Degene die een kantoorruimte hebben op een geweldige plaats langs de processieroute hebben zelfs nog meer geluk. Neem bijvoorbeeld Claudia (niet de echte naam) die een kantoor heeft en deze gedurende de Semana Santa verhuurd en in een week tijd maar liefst 16.000 euro daarmee verdient.

Valencia, Pamplona …

Niet alleen de Semana Santa is het moment van balkon verhuur maar ook tijdens andere feesten en evenementen gebeurt de verhuur van balkons en terrassen al veel. Denk aan de Las Fallas festiviteiten in Valencia, het stierenrennen in Pamplona, de jaarwisseling op de Puerta del Sol in Madrid en de Tomatina in Buñol. Ongeacht zullen er nog wel meer feesten en evenementen zijn waarbij men balkons verhuurt, een extra zakcentje voor de eigenaren maar een flinke kostenpost voor de huurders die daar natuurlijk zelf voor kiezen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.