Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid

Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid
Beeld: 123rf

Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het ministerie van Handel wist Spanje in 2018 een totaal van 46,8 miljard euro aan buitenlandse investeringen binnen te halen. Dat is maar liefst 70% meer dan het jaar daarvoor. De regio Madrid is waar het meeste geld naartoe ging, om precies te zijn 8 van elke 10 euro die geïnvesteerd werd in Spanje door buitenlanders met een totaal van 39,9 miljard euro.

Wat betreft percentages stegen de investeringen het meest in de autonome regio La Rioja met 633% gevolgd door Navarra met 330%, Comunidad de Madrid met 125%, Aragón met 116% en Castilla-La Mancha 69%.

In de rest van de autonome regio’s daalden de buitenlandse investeringen zoals in Andalusië met -5%, Canarische Eilanden met -10%, Catalonië met -12%, Castilla y León met -14% en de Comunidad Valenciana met -18%. Op de Balearen daalden de investeringen met maar liefst -63% en in het Baskenland met -64%.

Wat betreft bedragen stegen de investeringen uit het buitenland het meest in de Comunidad de Madrid naar 39,9 miljard euro terwijl dit in Catalonië slechts 2,9 miljard euro was en in Andalusië 422 miljoen euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.