Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het ministerie van Handel wist Spanje in 2018 een totaal van 46,8 miljard euro aan buitenlandse investeringen binnen te halen. Dat is maar liefst 70% meer dan het jaar daarvoor. De regio Madrid is waar het meeste geld naartoe ging, om precies te zijn 8 van elke 10 euro die geïnvesteerd werd in Spanje door buitenlanders met een totaal van 39,9 miljard euro.

Wat betreft percentages stegen de investeringen het meest in de autonome regio La Rioja met 633% gevolgd door Navarra met 330%, Comunidad de Madrid met 125%, Aragón met 116% en Castilla-La Mancha 69%.

In de rest van de autonome regio’s daalden de buitenlandse investeringen zoals in Andalusië met -5%, Canarische Eilanden met -10%, Catalonië met -12%, Castilla y León met -14% en de Comunidad Valenciana met -18%. Op de Balearen daalden de investeringen met maar liefst -63% en in het Baskenland met -64%.

Wat betreft bedragen stegen de investeringen uit het buitenland het meest in de Comunidad de Madrid naar 39,9 miljard euro terwijl dit in Catalonië slechts 2,9 miljard euro was en in Andalusië 422 miljoen euro.

Ga naar de inhoud