Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid

Buitenlandse investeringen enorm gestegen in Madrid
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van het ministerie van Handel wist Spanje in 2018 een totaal van 46,8 miljard euro aan buitenlandse investeringen binnen te halen. Dat is maar liefst 70% meer dan het jaar daarvoor. De regio Madrid is waar het meeste geld naartoe ging, om precies te zijn 8 van elke 10 euro die geïnvesteerd werd in Spanje door buitenlanders met een totaal van 39,9 miljard euro.

Wat betreft percentages stegen de investeringen het meest in de autonome regio La Rioja met 633% gevolgd door Navarra met 330%, Comunidad de Madrid met 125%, Aragón met 116% en Castilla-La Mancha 69%.

In de rest van de autonome regio’s daalden de buitenlandse investeringen zoals in Andalusië met -5%, Canarische Eilanden met -10%, Catalonië met -12%, Castilla y León met -14% en de Comunidad Valenciana met -18%. Op de Balearen daalden de investeringen met maar liefst -63% en in het Baskenland met -64%.

Wat betreft bedragen stegen de investeringen uit het buitenland het meest in de Comunidad de Madrid naar 39,9 miljard euro terwijl dit in Catalonië slechts 2,9 miljard euro was en in Andalusië 422 miljoen euro.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.