Nieuwe ‘Caminito del rey’ achtige bergwandeling in de Pyreneeën van Huesca

Nieuwe ‘Caminito del rey’ achtige bergwandeling in de Pyreneeën van Huesca
Beeld: Pasarelasdepanticosa.es

Nieuwe ‘Caminito del rey’ achtige bergwandeling in de Pyreneeën van Huesca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Heb je de Caminito del Rey in de provincie Málaga al gezien, heb je de wandeling ‘El Saltillo’ bij Canillas de Aceituno in de Axarquía regio ook al gelopen en heb je de spectaculaire wandeling Congost de Mont-rebei in de provincies Huesca/Lerida al bezocht, dan wordt het nu tijd voor de nieuw geopende Pasarelas boven de Caldarés rivier in Panticosa wandeling, in de Valle de Tena in de provincie Huesca.

Spanje heeft er nieuw spectaculair wandelpad bij waarbij je over een wandelpad van staal, vastgemaakt aan de stenen wanden van de bergen in de Pyreneeën in de provincie Huesca kan lopen en tegelijkertijd kan genieten van de natuur van Panticosa.

Op zaterdag 27 maart gaan de zogenaamde Pasarelas de Panticosa open, een wandeling van ongeveer 2,2 kilometer die in 55 minuten redelijk makkelijk met een hoogteverschil van 160 meter te lopen is. 

De wandeling begint op de parkeerplaats van het skigebied Panticosa waar je de bewegwijzering kunt volgen. Steek de brug over de Caldarés-rivier over om ongeveer 5 minuten aan het begin van de loopbruggen te komen.

Het eerste deel van loopbruggen leidt naar de op 25 meter hoog hangende voetgangersbrug die een spectaculair uitzicht biedt op het steile ravijn dat door het water van de Caldarés-rivier is ontstaan.

Meer informatie is te vinden op de website van de Pasarelas de Panticosa. KLIK HIER.

Ga naar de inhoud