Nieuwe prefab huizen in Lego blokjes stijl in Spanje

Nieuwe prefab huizen in Lego blokjes stijl in Spanje
Beeld: Cutwork / Idealista.es

Nieuwe prefab huizen in Lego blokjes stijl in Spanje

MADRID – Het is de droom van velen; de jonge of oude dag doorbrengen in het zonnige Spanje. Veel van onze lezers maakten die stap al, of zijn van plan hem nog te maken. Net daarom is er altijd grote interesse wanneer we over Tiny huizen schrijven. We lichten er nog eens een bijzonder model uit; het Tiny huis dat gebaseerd is op de stijl van Lego blokjes.

Voor wie geïnteresseerd is in Tiny huizen, en nog meer voor wie als kind met Lego heeft gespeeld, is dit een wonderlijke ontdekking. De markt van de prefab huizen staat niet stil. Er is wereldwijd een grote vraag naar, en ontwerpers blijven dan ook innoverend uit de hoek komen. 

Je kent ze nog wel die Lego blokjes . Kleine, plastic blokjes in felle kleuren, die middels een aantal puntige uitsteeksels netjes in elkaar passen. De studio Cutwork ontwierp een Tiny house dat in elkaar wordt gezet volgens vergelijkbare, grote blokken. Polyroom heet het project. Die blokken vormen samen rechthoekige constructies van 21 vierkante meter groot, en men kan ook daarvan verschillende op of naast elkaar stapelen.

De aankoop van de bouwblokken gebeurt op aanvraag; men kan de hoeveelheid zelf kiezen. Het transport van de onderdelen is relatief eenvoudig en de opbouw is al evenmin erg ingewikkeld. 

Binnen is ook veel ruimte voor personalisatie. De meubels zijn multifunctioneel en kunnen worden aangepast aan de wensen van de eigenaars. Het huis lijkt klein van oppervlakte als je maar voor 1 blok kiest, maar dankzij het grote venster geeft het toch een ruim gevoel. Zo verdwijnt het bed bijvoorbeeld overdag in het plafond als je dat wil.

Dit Tiny House van Cutwork zal jammer genoeg pas volgend jaar beschikbaar zijn, en worden verkocht vanuit het Franse Bordeaux. In de komende drie jaar verwacht met echter de aankondiging van nog eens 15 verschillende gelijkaardige projecten. Het loont dus zeker de moeite een oogje in het zeil te houden omtrent de toekomstige plannen van Cutwork.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.