Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (53)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (53)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (53)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Whoop, whoop… we kunnen bijna in bad en dan bedoelen we niet het zwembad, maar heerlijk dobberen in een ligbad. Tijdens het schrijven van deze blog wordt de muur achter het ligbad betegeld. Nog even wachten totdat alles is gedroogd, gevoegd en gekit en dan kunnen we badderen. We zijn beiden enorme badmonsters en vinden het heerlijk om te ontspannen in een warm bad.

In Nederland hadden we een ligbad en deze werd zeker wel 3 tot 4 keer in de week door ons gebruikt, vooral in de winter. Lekker de spieren tot rust laten komen en een uurtje of wat te ontspannen. Dit was iets wat we in ons eerste Spaanse huis behoorlijk miste. In de toekomst komt er ook zeker een ligbad in ons eigen appartement. Voorlopig moeten we het doen met dit bad dat in de luxe kamer Paloma staat, maar natuurlijk niet tegelijk met de gasten …

De werkzaamheden aan de achtergevel gaan als een speer. Het grootste deel is al opnieuw gevoegd en het ziet er prachtig uit. Helaas is er ook een deel niet zo mooi onder de oude stuclagen vandaan gekomen, deze wordt dat ook weer opnieuw gestuct omdat hier niet gevoegd kan worden. Aankomende maandag is het de bedoeling dat de vloer wordt gestort en vervolgens kunnen de pilaren worden opgebouwd. De houten balken die we gaan gebruiken voor het dak zijn de oude balken van een stuk schuur die eerder is afgebroken. Binnen enkele dagen beginnen ook de werkzaamheden voor de zonnepanelen. Onze daken staan niet in de juiste hoek om optimaal van de zon te kunnen profiteren, dus is het installeren op de daken geen optie. Achterin de tuin krijgen we een constructie waar ze op gaan komen, deze wordt wat hoger waardoor we gelijk weer een schaduwplek creëren.

We zijn nu alweer een jaar aan het schrijven voor SpanjeVandaag en we hadden niet gedacht dat we genoeg zouden meemaken om over te schrijven. Wat we zeker niet hadden verwacht dat jullie als lezers het leuk zouden vinden om te lezen wat wij meemaken. Omdat we er midden in zitten is het denk ik niet zo bijzonder meer voor ons. Het is dan ook goed om af en toe door jullie reacties te beseffen dat het wel allemaal bijzonder is. Weer even terug te denken aan wat er allemaal is gebeurd en natuurlijk nog steeds gebeurt. We zijn heel blij met alle leuke en positieve reacties. Deze reacties helpen heel erg mee om het vol te houden. Meestal zijn we positief over alles, maar het is natuurlijk niet altijd even leuk en gezellig. Als dan mensen zeggen dat we goed bezig zijn, respect en bewondering hebben, doet ons dat echt wel wat. Muchas gracias a todos, Tom y Danielle.

OPMERKING: De redactie van SpanjeVandaag is, net zoals veel lezers, ook blij dat Danielle en Tom ons en de lezers op de hoogte houden van hun vorderingen naar een leuke B&B. Veel personen denken namelijk dat het makkelijk is om iets te beginnen in Spanje, maar daar komt veel meer bij kijken en dat wordt elke weer mooi verwoord en op video opgenomen door de Leeuwtjes uit Alicante. Gracias.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud