Mercadona opent kantoor in Brussel, maar wat betekent dat?

Mercadona opent kantoor in Brussel, maar wat betekent dat?
Beeld: Mercadona / web

Mercadona opent kantoor in Brussel, maar wat betekent dat?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De populaire supermarktketen Mercadona heeft een kantoor in Brussel geopend. Voordat je meteen in de auto stapt om naar de Belgische Mercadona supermarkt te rijden, moeten we alle Mercadona-fan teleurstellen want het gaat dus alleen om een kantoorruimte om meer ‘zichtbaarheid’ binnen de Europese Unie te krijgen. Helaas komt er dus geen Mercadona supermarkt naar België, maar gaat het alleen om een kantoor.

De grootste Spaanse supermarktketen Mercadona heeft een stap voorwaarts gezet om direct aanwezig te zijn in een van de belangrijkste centra die van invloed zijn op de distributiesector. Het bedrijf heeft een permanente delegatie in Brussel geopend met als belangrijkste doel het hebben van een rechtstreeks contact met de Europese instellingen die verantwoordelijk zijn voor wetgeving en regulering in de hele Europese Unie.

Volgens bronnen van Mercadona onderhoudt de Valenciaanse onderneming goede communicatiekanalen met de Europese autoriteiten en is het al meer dan 15 jaar lid van EuroCommerce, de belangrijkste Europese vereniging voor distributie en handel. Mercadona neemt actief deel aan deze continentale branchevereniging en maakt zelfs deel uit van haar bestuursraad.

Bovendien heeft de supermarktketen met op dit moment meer dan 1.670 supermarkten en 99.000 werknemers in Spanje en Portugal, zich meer dan een decennium geleden geregistreerd als belangengroep of lobby om toegang te krijgen tot Europese instanties en te worden geraadpleegd als een relevante operator in hun sector, in overeenstemming met de Transparantiewetgeving.

In feite heeft het distributiebedrijf nu twaalf filialen en vertegenwoordigingskantoren in verschillende landen buiten Spanje en Portugal. Deze vestigingen streven er juist naar om de levering van bepaalde producten veilig te stellen, zoals bepaalde voedingsmiddelen uit Italië; ananas uit Costa Rica of artikelen uit Zuid-Afrika en China. Een netwerk van delegaties en internationale inkoop dat bestaat uit een team van 38 personen van de 1.200 die werkzaam zijn in de inkoop binnen de hele groep.

Ga naar de inhoud