Dit zijn de coolste straten van Spanje volgens Time Out

Dit zijn de coolste straten van Spanje volgens Time Out
Beeld: via canva.com

Dit zijn de coolste straten van Spanje volgens Time Out

In een tijd waarin we allemaal op zoek zijn naar unieke en authentieke ervaringen, heeft het tijdschrift Time Out de coolste straten van de wereld samengesteld. Twee Spaanse straten hebben het gehaald in de top 30 lijst: Consejo de Ciento in Barcelona en Calle Conde Duque in Madrid. Deze straten weerspiegelen de levendige cultuur en gastvrije sfeer die Spanje zo aantrekkelijk maken voor bezoekers uit de hele wereld.

Welke straten ter wereld zijn het bezoeken waard? Om die vraag te beantwoorden, heeft het internationale team van redacteuren en medewerkers van Time Out de mooiste straat van hun stad aangedragen. Op basis hiervan is een definitieve ranglijst samengesteld van de beste lanen, wegen, steegjes en boulevards ter wereld.

Op de eerste plaats staat High Street in Melbourne (Australië), een straat die door de ultramoderne buitenwijken Northcote, Thornbury en Prestons loopt. De tweede plaats is voor een van de oudste straten van Hong Kong (China): Hollywood Road, een drukke weg die dateert uit 1844 en die volgens de legende zijn naam te danken heeft aan de hulstbomen die er vroeger langs stonden. De top 3 wordt afgesloten met East Eleventh Street in Austin, Texas (Verenigde Staten). Deze straat wint de harten van haar bezoekers door de mengeling van wat ze te bieden heeft.

In de top 30 staan twee straten in Spanje, te weten in Barcelona en Madrid, maar er staan geen Nederlandse en Belgische straten in deze ranking. Laten we eens kijken naar de twee coolste straten in Spanje.

consell de cent

Consejo de Ciento (Barcelona)

De Consejo de Ciento (in het Catalaans Consell de Cent) in Barcelona is een geweldige plek voor wandelaars en cultuurliefhebbers. Deze straat van zes kilometer lang loopt dwars door het centrum van de stad, van het Joan Miró-park tot aan het Paseo de Sant Joan. Het is een van de langste winkelstraten in Europa en heeft een levendige, kosmopolitische sfeer.

De Consejo de Ciento biedt een overvloed aan culinaire verrassingen. Bij Da Michele kun je genieten van authentieke Napolitaanse pizza, terwijl Delacrem ambachtelijk ijs serveert. Deze plek is een paradijs voor fijnproevers. Voor liefhebbers van vermouth of verfrissende cocktails is er Morro Fi, een gezellige bar met een uitgebreide drankenkaart.

Naast de heerlijke eetgelegenheden is de Consejo de Ciento ook een culturele hotspot. Galerie Mayoral is de plek om onder te dompelen in de kunstscene van Barcelona. Hier vind je werken van zowel gevestigde als opkomende talenten.

De straat zelf ademt historie en schoonheid. De grote bomen, kleurrijke gevels en charmante terrasjes nodigen uit tot ontspannen flaneren. Het is een levendige plek waar inwoners en toeristen samenkomen om te genieten van het zonovergoten stadsleven.

conde duque

Calle Conde Duque (Madrid)

In de Spaanse hoofdstad Madrid heeft de Calle Conde Duque een ware renaissance ondergaan. Deze straat, met het gelijknamige Cultureel Centrum Conde Duque als hart, is uitgegroeid tot een toonaangevende hotspot voor kunst, eten en nachtleven.

Het Cultureel Centrum Conde Duque, gehuisvest in een voormalige kazerne, is een broeinest van creativiteit. Hier vinden tentoonstellingen, theatervoorstellingen, openluchtfilmvertoningen en talloze andere culturele evenementen plaats. Deze levendige programmering heeft vele nieuwe zaken aangetrokken, waardoor de straat een bruisende sfeer heeft gekregen.

Voor fijnproevers is de Calle Conde Duque een waar paradijs. Time Out prijst onder andere Cultivo, een delicatessenwinkel gespecialiseerd in ambachtelijke kazen. Panic is befaamd om zijn authentieke desembroden, terwijl Siniestro uitblinkt in natuurwijnen.

Of je nu zin hebt in gezonde, plantaardige gerechten of in een stevige portie comfort food, op de Calle Conde Duque vind je het allemaal. Frutas Prohibidas serveert heerlijke, veganistische maaltijden, terwijl El Toril de perfecte plek is voor een sappige burger met frietjes.

Ga naar de inhoud