Search
menu
Search

Regiopremier Cristina Cifuentes stapt op vanwege diefstal anti-verouderings crèmes in supermarkt

Oeps ... foto ontbreekt!

Regiopremier Cristina Cifuentes stapt op vanwege diefstal anti-verouderings crèmes in supermarkt

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De regiopremier van de Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes, heeft deze woensdag noodgedwongen ontslag genomen. De reden voor haar ontslag is echter niet het schandaal rondom haar vervalste Master van de Universidad Rey Juan Carlos maar vanwege een video waarop te zien is dat Cifuentes in 2011 twee anti-verouderingscremes heeft gestolen uit een winkel.

De bewuste video werd woensdag als exclusief nieuws geplaatst door de krant OK diario. Op de video is te zien hoe de inmiddels ex-regiopremier Cifuentes in 2011 door veiligheidspersoneel van een Eroski supermarkt in Puente de Vallecas gecontroleerd wordt vanwege de diefstal van twee crèmes van het merk Olay. Ze werd 45 minuten vastgehouden voordat ze weer weg mocht na een verhoor van agenten van de Policía Nacional en het betalen van de cremes.

De diefstal vond plaats op 4 mei om 11.30 uur in het jaar 2011 toen Cristina Cifuentes de nummer twee was van de Asamblea de Madrid en dit gebeurde dus voordat ze gekozen werd als regiopremier.

Een medewerker van de Eroski supermarkt zag hoe een goed geklede vrouw met schoenen van Prada in haar dure merk tas twee crèmes van het merk Olay stopte. Later bleek het om anti-verouderingscremes van 40 euro te gaan die Cifuentes probeerde te stelen. In de persconferentie op woensdag verklaarde Cifuentes dat ze op het moment van aanhouding niet wist dat de potten crème in haar handtas zaten. Op de video is echter te zien dat zij zelf, na een kleine woordenwisseling omdat ze aangaf dat die potten al haar eigendom waren, de potten overhandigd aan de beveiligingsbeambte en klaarblijkelijk haar schuld bekende. Ze was zich er blijkbaar niet van bewust dat de camera’s het hele tafereel hebben vastgelegd, iets wat dus nu gelekt werd naar de pers.

De veiligheidsmedewerkers van de supermarkt wisten op het moment van aanhouding niet over wie het ging maar de agenten in burger van de nationale politie herkenden Cifuentes wel waarna zij het hoofdkantoor belden en de opdracht kregen om Cifuentes meteen vrij te laten omdat ze een belangrijk politiek figuur was, aldus de krant OK diario. Er werd door de supermarkt geen aanklacht ingediend omdat Cifuentes de crèmes na de aanhouding betaald heeft.

De video van de winkeldiefstal is voor Cristina Cifuentes de druppel die de emmer water liet overlopen aangezien het alweer het tweede politieke probleem rondom de inmiddels opgestapte regiopremier is. Er wordt al weken over het schandaal van de vervalste Master van de universiteit gesproken waarbij de schuld tot nu toe afgeschoven werd op de leiding van de prestigieuze universiteit. Ook in het geval van de diefstal in de supermarkt ligt volgens Cifuentes de schuld bij de oppositiepartijen die bezig zijn met een campagne tegen haar en haar Partido Popular partij. Dat neemt echter de opgenomen videobeelden niet weg.

Ga naar de inhoud