skip to Main Content
Regiopremier Cristina Cifuentes stapt op vanwege diefstal anti-verouderings crèmes in supermarkt
OK Diario

Regiopremier Cristina Cifuentes stapt op vanwege diefstal anti-verouderings crèmes in supermarkt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OK Diario

MADRID – De regiopremier van de Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes, heeft deze woensdag noodgedwongen ontslag genomen. De reden voor haar ontslag is echter niet het schandaal rondom haar vervalste Master van de Universidad Rey Juan Carlos maar vanwege een video waarop te zien is dat Cifuentes in 2011 twee anti-verouderingscremes heeft gestolen uit een winkel.

De bewuste video werd woensdag als exclusief nieuws geplaatst door de krant OK diario. Op de video is te zien hoe de inmiddels ex-regiopremier Cifuentes in 2011 door veiligheidspersoneel van een Eroski supermarkt in Puente de Vallecas gecontroleerd wordt vanwege de diefstal van twee crèmes van het merk Olay. Ze werd 45 minuten vastgehouden voordat ze weer weg mocht na een verhoor van agenten van de Policía Nacional en het betalen van de cremes.

De diefstal vond plaats op 4 mei om 11.30 uur in het jaar 2011 toen Cristina Cifuentes de nummer twee was van de Asamblea de Madrid en dit gebeurde dus voordat ze gekozen werd als regiopremier.

Een medewerker van de Eroski supermarkt zag hoe een goed geklede vrouw met schoenen van Prada in haar dure merk tas twee crèmes van het merk Olay stopte. Later bleek het om anti-verouderingscremes van 40 euro te gaan die Cifuentes probeerde te stelen. In de persconferentie op woensdag verklaarde Cifuentes dat ze op het moment van aanhouding niet wist dat de potten crème in haar handtas zaten. Op de video is echter te zien dat zij zelf, na een kleine woordenwisseling omdat ze aangaf dat die potten al haar eigendom waren, de potten overhandigd aan de beveiligingsbeambte en klaarblijkelijk haar schuld bekende. Ze was zich er blijkbaar niet van bewust dat de camera’s het hele tafereel hebben vastgelegd, iets wat dus nu gelekt werd naar de pers.

De veiligheidsmedewerkers van de supermarkt wisten op het moment van aanhouding niet over wie het ging maar de agenten in burger van de nationale politie herkenden Cifuentes wel waarna zij het hoofdkantoor belden en de opdracht kregen om Cifuentes meteen vrij te laten omdat ze een belangrijk politiek figuur was, aldus de krant OK diario. Er werd door de supermarkt geen aanklacht ingediend omdat Cifuentes de crèmes na de aanhouding betaald heeft.

De video van de winkeldiefstal is voor Cristina Cifuentes de druppel die de emmer water liet overlopen aangezien het alweer het tweede politieke probleem rondom de inmiddels opgestapte regiopremier is. Er wordt al weken over het schandaal van de vervalste Master van de universiteit gesproken waarbij de schuld tot nu toe afgeschoven werd op de leiding van de prestigieuze universiteit. Ook in het geval van de diefstal in de supermarkt ligt volgens Cifuentes de schuld bij de oppositiepartijen die bezig zijn met een campagne tegen haar en haar Partido Popular partij. Dat neemt echter de opgenomen videobeelden niet weg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Eigenaardig dat niemand zich de vraag stelt waarom een video die normaal gezien na een paar weken vernietigd had moeten worden en nadat het ganse gebeuren in de doofpot was gestopt, plots na 7 jaar en op het gepaste moment toch terug boven water komt. De kans dat politieke tegenstanders zolang zouden wachten is eerder klein, denk ik. Het feit dat ze tegen de zin van een aantal partijgenoten weigerde om op te stappen is hier waarschijnlijk niet vreemd aan. Van de PP verbaast me niets meer, zelfs een (politieke) zustermoord niet.

  2. dan zal ik nog iets zeggen! :-p

    Schande! Dus ze stapt op voor de diefstal en geeft nog steeds niet toe dat ze zou moeten aftreden voor de vervalsing van haar diploma!?!?!?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken