skip to Main Content
Centrale plein en zitbank van Park Güell in Barcelona gerestaureerd
Wikimedia

Centrale plein en zitbank van Park Güell in Barcelona gerestaureerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Na een investering van 1,2 miljoen euro en twee jaar werk is het centrale plein ook wel bekend als Plaza de la Natura in het beroemde Park Güell van Antonio Gaudí gerestaureerd. De gehele restauratiewerkzaamheden werden gefinancierd door de opbrengsten van de entreebewijzen om het park te bezoeken.

De restauratie werd deze week afgerond na het aanleggen van nieuw drainagesysteem voor het verzamelen van het regenwater op het plein. Het dak van de zuilengalerij (sala hipòstila) is ook waterdicht gemaakt en de kolommen die het plein ondersteunen zijn versterkt.

Een ander onderdeel van de restauratiewerkzaamheden was het opknappen van de emblematische zitbank (vorm van een reuzenslang) bestaande uit ontelbare mozaïekstukjes (banco de trencadís).

Op onderstaande video van de krant La Vanguardia zijn de werkzaamheden te zien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken