Ex-profvoetballer Geert Deferm maakt zijn Spaanse droom waar aan de Costa Blanca

Hip Estates
Beeld: Hip Estates

Ex-profvoetballer Geert Deferm maakt zijn Spaanse droom waar aan de Costa Blanca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Nu het einde van de corona-crisis nadert dankzij de voortgang van de vaccinaties, hunkeren vele Belgen ernaar hun droom in Spanje te gaan waarmaken, waarvan de plannen reeds lang waren uitgesteld. Vanaf 19 april 2021 zijn niet-essentiële reizen opnieuw toegelaten voor Belgen (al wordt het nog steeds afgeraden) en volgens Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, is dit duidelijk het startschot voor de sector van verkoop van buitenlands vastgoed. 

Nu het weer mag, vertrekken de bezichtigingstrips van Belgen massaal richting costa’s om de droom in Spanje waar te maken. Geert Deferm, voormalig voetballer bij KV Mechelen, Antwerp FC en AA Gent is één van de Belgen die onder begeleiding van Hip Estates afgelopen week een vakantieverblijf in de regio van Costa Blanca Zuid kocht.

Bestuurder Leen Vermeulen van Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, verklaart: ‘Na een jaar van lockdown en op het einde van een lange winter in België hunkeren mensen naar het heerlijke Zuiden waar een eigen plek een hoge graad van veiligheid én nieuw levensgenot biedt, met het vooruitzicht om dankzij de vaccinaties stap voor stap van meer vrijheid te kunnen genieten. Het doet ons plezier te kunnen inspelen op de massale interesse die er momenteel is. In het eerste kwartaal van 2021 tekende Hip Estates 30% méér leads op dan in dezelfde periode in 2019. Hip Estates verwacht daarom een forse inhaalbeweging van Belgische aankopen van Spaans vastgoed in de komende maanden, nu bezichtigingstrips naar de Spaanse costa’s weer toegelaten zijn vanaf 19 april.’

Geert Deferm vertrok naar Spanje

De 58-jarige gewezen profvoetballer Geert Deferm is een gelukkig man. Niet alleen blikt hij terug op een mooie carrière in het voetbal, geeft hij vandaag met plezier golfles en geniet hij van het gezelschap van zijn vrouw en kinderen, Geert kon recent ook zijn Spaanse droom waarmaken. Na een eerste idee vorige zomer zocht hij Hip Estates, al 25 jaar dé vastgoedspecialist voor Spanje aan om hem hierbij te helpen. ‘De impuls kwam door corona, deze beperkte ons leven heel sterk’, verklaart Geert Deferm.

In het najaar van 2020 loodsten bestuurder Leen Vermeulen van Hip Estates en haar team Geert deskundig door het eerste deel van het aankoopproces met alle informatie over wat komt kijken bij een aankoop van een tweede verblijf in Spanje. In het voorjaar van 2021 tijdens de lockdown kreeg het idee vorm met virtuele rondleidingen langs mogelijke panden op basis van de wensen van Geert en zijn vrouw. In april was het dan eindelijk zover en vertrok Geert Deferm samen met Leen Vermeulen van Hip Estates naar de regio Costa Blanca Zuid om zijn keuze te gaan bepalen.

Geert’s gevoelskeuze werd bevestigd en hij tekende een verkoopovereenkomst voor een modern en volledig ingericht gelijkvloers appartement met drie slaapkamers en een eigen tuin in het befaamde Las Colinas Golf Resort. Geert Deferm is gelukkig dat hij zijn droom in Spanje kon waarmaken met de hulp van Hip Estates: ‘Ik werd schitterend begeleid door Hip Estates met volledige informatie en uitstekend advies bij de keuze van ons tweede verblijf in Spanje. Hier kan ik echt mijn droom waarmaken. Hier gaan mijn vrouw en ik genieten van het goede leven, de rust en het aangename klimaat het hele jaar rond, zo vaak en zo lang als we willen.’

Volgens Geert Deferm is Las Colinas Golf Resort waarlijk top: de appartementen zijn schitterend ingericht en de ligging is fantastisch, zeker met het golfaanbod in de omgeving, aangezien hij en zijn vrouw beiden sportief zijn en graag een golfballetje slaan. Bovendien kijken ze ernaar uit dat de kinderen ook komen, want die zijn welkom dankzij de drie slaapkamers in het ruime appartement in Las Colinas.

Nu droom waar maken

Over de keuze van Geert Deferm vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates het volgende: ‘Opvallend is dat Belgen vandaag grote interesse hebben voor nieuwbouw, kwaliteit en duurzaamheid. De jongste jaren zijn de vakantieresorts in opmars, die de kopers de materiële en financiële meerwaarde van stijlvol wonen met veel ruimte, uitgebreide faciliteiten en een uitstekende service bieden, zodat de vakantie al begint bij aankomst en de ontspanningsmogelijkheden eindeloos zijn. In de huidige context van Covid-19 verlangen mensen nog meer naar een eigen plek om te verblijven met een hoge graad van veiligheid, veel ruimte, groen en privacy, weg van de massa.’

‘Bovendien is het nu het moment om op bezichtigingstrip naar Spanje te gaan’, voegt Leen Vermeulen van Hip Estates hier graag aan toe, ‘want het is dankzij de code oranje makkelijk om te reizen met respect voor de geldende maatregelen’. De Comunidad Valenciana, waartoe de Costa Blanca (regio Alicante) behoort, heeft code oranje van de Belgische overheid gekregen, wat betekent dat geen quarantaine en geen tests vereist zijn bij terugkeer in België. Daarbij hanteert de lokale overheid strikte maatregelen voor een veilig verblijf in de populaire Spaanse regio. De regio heeft de laagste besmettingsgraad van Spanje en blijft met 30 besmettingen per 100.000 inwoners ver onder R-waarde 1.

Hip Estates stelt vast dat de interesse van Belgen voor Spaans vastgoed de voorbije wintermaanden erg hoog was. In het eerste kwartaal van 2021 tekende de vastgoedspecialist voor Spanje een stijging van 30% op in het aantal leads ten opzichte van dezelfde periode in het normale jaar 2019. Het kantoor heeft druk gewerkt om potentiële kopers reeds zoveel mogelijk voor te bereiden voor een aankoop met volledige informatie en virtuele rondleidingen. Vele mensen vertrekken nu onder begeleiding van Hip Estates om de keuze voor hun droom in Spanje te gaan maken.

Bron: Persbericht Hip Estates
Foto: Hip Estates

Ga naar de inhoud