De grootste Illegale fabriek voor 2 euromunten in Europa opgerold in Spanje

De grootste Illegale fabriek voor 2 euromunten in Europa opgerold in Spanje
Beeld: @policia / X

De grootste Illegale fabriek voor 2 euromunten in Europa opgerold in Spanje

De Spaanse autoriteiten hebben na een uitgebreid onderzoek van bijna zes jaar de grootste illegale fabriek voor €2 munten in Europa opgerold. Deze criminele operatie, genaamd “Operatie Dubbele Ster”, was verborgen in massagesalons en industriële terreinen en werd gerund door een Chinese maffia.

De opgerolde fabriek produceerde dagelijks tot 900 valse €2 munten. In totaal werden meer dan 500.000 valse munten in beslag genomen, waarvan minstens 100.000 in Spanje en 400.000 in andere Europese landen in omloop waren gebracht.

Volgens de autoriteiten waren de valse munten van hoge kwaliteit en minutieus handgemaakt door vaklieden binnen de criminele organisatie. Deze munten werden vervolgens voor slechts 80 cent per stuk verkocht aan gokverslaafden of gebruikt om buitenlandse toeristen op te lichten.

De productie van de valse munten werd zorgvuldig uitgevoerd om ontdekking te voorkomen. De criminelen gebruikten speciale apparatuur om het geluid van de machines te dempen en verborgen hun activiteiten in massagesalons en industriële terreinen.

Gokverslaafden en toeristen van buiten de EU waren de ideale klanten voor die valse munten. De gokkers konden ze gebruiken in speelautomaten en casino’s, terwijl de criminelen ook mikten op toeristen die het verschil tussen echt en nep geld minder snel zouden opmerken.

De productie en verspreiding van valse munten is een ernstig misdrijf met zware straffen. Naast de 10 arrestaties die al zijn verricht, blijven de autoriteiten onderzoeken om de hoogste echelons van de criminele organisatie te identificeren en aan te pakken.

Naast de valse munten zijn er ook twee arrestaties verricht in verband met het gebruik van nep bankbiljetten. De verdachten kochten tweedehands mobiele telefoons van particuliere verkopers door te betalen met valse bankbiljetten. Ze boden een aantrekkelijke prijs aan en betaalden met het nepgeld. De verkopers dachten dat het echte bankbiljetten waren en accepteerden de betaling, waarna ze de telefoons leverden. Pas later ontdekten ze dat ze waren opgelicht met vals geld.

Het gebruik van valse bankbiljetten is een ernstig misdrijf en kan leiden tot aanzienlijke boetes en gevangenisstraffen. De autoriteiten onderzoeken momenteel of deze activiteiten verband houden met de bredere criminele organisatie achter de productie van valse munten.

Ga naar de inhoud