Mercadona geeft op en bouwt geen nieuwe supermarkt naast Mercat Municipal de Salou

Mercadona geeft op en bouwt geen nieuwe supermarkt naast Mercat Municipal de Salou
Beeld: Google Streetview

Mercadona geeft op en bouwt geen nieuwe supermarkt naast Mercat Municipal de Salou

In 2018 verleende de gemeenteraad de concessie voor de bouw van een nieuwe commerciële ruimte naast de Mercat, na de openbare aanbesteding die werd gelanceerd met als doel deze centrale ruimte van de Via Roma, eigendom van de gemeente, nieuw leven in te blazen. De bouw van Mercadona, boven de huidige buitenparkeerplaats, zou samengaan met de renovatiewerkzaamheden aan de marktinstallaties. Een groep marktkramers diende echter een administratief beroep in tegen de toekenning, waardoor het project zes jaar later nog steeds stillag.

Mercadona geeft nu op en gaat geen nieuwe supermarkt bouwen in het centrum van Salou, achter de huidige Mercadona die al jaren niet meer aan de nieuwe eisen die de Spaanse keten stelt aan hun winkel, voldoet. De marktkramers zijn blij met deze beslissing en vragen aan de gemeenteraad om een project dat prioriteit geeft aan verbeteringen voor de markt.

Ondertussen onderzoekt de gemeenteraad de mogelijkheid om een nieuwe exploitant te zoeken en een nieuwe openbare aanbesteding uit te schrijven om een ander project voor de markt op gang te brengen. “Deze marktkramers hebben ervoor gezorgd dat de investeerder moe werd en wegging. De terreinen zijn er echter nog steeds en ons idee om het centrum van Salou nieuw leven in te blazen, heeft prioriteit”, zei burgemeester Pere Granados na de plenaire vergadering van woensdag die het besluit van Mercadona om af te zien van de concessie heeft goedgekeurd.

Mercadona trekt zich terug uit de strijd en opent geen nieuwe winkel aan de Via Roma, in het commerciële centrum van de kuststad en vlak bij het strand. Maar geen zorgen, de Spaanse keten is vastbesloten om een nieuwe geschikte locatie te vinden. Mercadona geeft aan dat hun project al zes jaar geleden werd voorgesteld en dat de locatie nu eigenlijk niet meer voldoet aan de huidige eisen die de keten stelt aan hun winkels. Dus wie weet waar ze binnenkort opduiken!

Ga naar de inhoud