Search
menu
Search

Minder strandbars en ligbedjes op de stranden van Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Minder strandbars en ligbedjes op de stranden van Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona wil de massificatie op de stranden van de stad tegengaan door minder strandbars, zogenaamde chiringuitos, te plaatsen en veel ligbedden weg te halen. Dit plan om de drukte van mensen op de stranden tegen te gaan moet de komende weken en tot 16 september al in werking treden.

De stranden van Barcelona zijn geweldig om naartoe te gaan maar het is soms gewoon veel te druk waardoor een bezoekje aan een playa in Barcelona niet meer te doen is. Om dat massale bezoek tegen te gaan wil de gemeente het aantal chiringuitos (strandbars) met 25% verminderen van de actuele 20 naar 15 bars/restaurants.

Daarnaast moet er een flinke vermindering van 50% komen wat betreft de tumbonas (ligbedjes) waarbij dat aantal gereduceerd gaat worden van de actuele 2.300 naar 1.150 ligbedjes op de stranden van Barcelona. Ook het aantal parasoles (zonneschermen/parasols) moet met 75% verminderd gaan worden van de actuele 2.300 naar 575 stuks.

Deze drie verminderingen zijn onderdeel van een “plan de choque” van de gemeente wat uit 77 actiepunten bestaat om het aantal strandgangers te verminderen en de service en kwaliteit te verbeteren op de stads-stranden van Barcelona.

Er komen meer schoonmakers bij om de stranden netjes te houden en de chiringuitos zijn verplicht om herbruikbare plastic bekers en glazen te gaan gebruiken. Daarnaast zullen de strandgangers de beschikking hebben over 117 douches en 97 openbare toiletten die verdeeld over de stranden van Barcelona staan.

Deze zomer zullen er 80 strandwachten voor de veiligheid gaan zorgen op de stranden en zal er meer aanwezigheid van de agenten van de Guardia Urbana zijn op en rond de stranden.

De stad Barcelona heeft in totaal 10 stranden waaronder de populaire Playa de La Barceloneta, Playa Bogatell, Playa de la Mar Bella, Playa Sant Sebastìa, Playa de Llevant en Playa Nova Icària stranden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?