IKEA Spanje opent in die steden die in Fase 2 zitten

IKEA Spanje opent in die steden die in Fase 2 zitten
Beeld: 123rf

IKEA Spanje opent in die steden die in Fase 2 zitten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – IKEA heeft in zeven Spaanse steden de vestigingen weer geopend en heeft al het personeel dat tijdens de corona-crisis tijdelijk werd ontslagen via een zogenaamde ERTE weer aangenomen. De winkels die vanaf maandag 25 mei weer openen zijn A Coruña, Asturias, Barakaldo, Jerez de la Frontera, Murcia, Sevilla, Zaragoza en het afhaalpunt in Pamplona.

Zoals al te lezen is zijn niet alle IKEA vestigingen voor 100% geopend aangezien niet alle autonome regio’s en provincies zich op maandag 25 mei in Fase 2 bevinden. Zo blijven de winkels in Málaga, Valencia, de drie winkels bij Barcelona (Badalona, Sabadell en Gran Via L’Hospitalet), de drie winkels bij Madrid (Alcorcon, Ensanche de Vallecas en San Sebastián de los Reyes) en de winkel in Valladolid (Castilië en León) voorlopig open met slechts 400 m2 verkoopoppervlakte, zoals toegestaan in in Fase 1.

De winkels in A Coruña (Galicië), Asturias (Asturië), Barakaldo (Baskenland), Zaragoza (Aragón), Murcia, Sevilla, Jerez de la Frontera (Andalusië) en het afhaalpunt in Pamplona zijn echter wel voor 100% open omdat de regio’s of provincies waar deze steden zich bevinden zich in Fase 2 bevinden. 

Maatregelen

Er zijn echter wel maatregelen zoals dat er slechts 40% van de normaal toegestane capaciteit binnen in de winkel mag zijn. Daarom wordt klanten aangeraden om van tevoren een afspraak te maken via deze website of telefonisch. 

Klanten en het personeel moeten verplicht een mondkapje dragen en overal in de winkel staat of hangt desinfecterende gel en zijn er handschoenen beschikbaar voor de klanten.

Alle winkelwagentjes worden continue en na elk gebruik gedesinfecteerd door het personeel en de traditionele gele tassen om de Ikea spullen te dragen tot aan de kassa zijn niet meer verkrijgbaar. Dat dient vanaf nu in de blauwe tassen te gebeuren die de klant daarna mee kan nemen naar huis (het is ons niet bekend of deze dan gratis zijn of tegen betaling).

In de winkel dient iedereen de 2 meter social distance te handhaven uit respect naar het personeel en de andere klanten en uiteraard om besmettingen te voorkomen. De klanten worden aangeraden zo min mogelijk artikelen vast te pakken of te proberen, tenzij men het artikel koopt. 

Het wordt aangeraden alleen met creditcard, pinpas of telefoon te betalen. Klanten van 65 jaar en ouder hebben tussen 10-12 en 19-20 uur voorrang bij het winkelen,bij de servicepunten en kassa’s. 

De restaurants en bars (inclusief de hot dogs) blijven gesloten in de winkels die slechts voor 400 m2 open zijn (Fase 1) maar de klanten in de winkels die volledig open zijn (Fase 2) kunnen naar de restaurants gaan maar met slechts 40% van de normaal toegestane capaciteit.

De etenswaren winkels zijn in alle Ikea vestigingen geopend, maar dat was al enkele weken zo (sinds Fase 0).

Meer informatie over de IKEA vestigingen in Spanje en de COVID-19 maatregelen lees je HIER op de website van IKEA Spanje.

Ga naar de inhoud