Dit is het nationale Spaanse elftal ‘La Furia Roja’ voor de EK 2021

Dit is het nationale Spaanse elftal ‘La Furia Roja’ voor de EK 2021
Beeld: Twitter

Dit is het nationale Spaanse elftal ‘La Furia Roja’ voor de EK 2021

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Spanje doet dit jaar mee met het EK 2020/2021 en er worden zelfs wedstrijden gespeeld in Sevilla. Maar tot nu toe was nog niet bekend welke spelers bondscoach Luis Enrique mee zou nemen naar het EK. Daar is maandag verandering in gekomen met de bekendmaking van de 24 voetballers die zijn opgeroepen.

Een van de grote afwezigen is verdediger, recordinternational (180 wedstrijden) en aanvoerder Sergio Ramos. De reden voor het niet oproepen van Ramos is dat hij lange tijd geblesseerd is geweest en niet 100% in orde is voor het EK. 

Wat verder opvalt is dat voor de eerste keer er geen enkele speler van Real Madrid is opgeroepen, dat is nog nooit eerder voorgekomen. Ramos en Carvajal waren de kanshebbers maar zijn niet opgeroepen.

Er zijn wel enkele nieuwe jonge spelers bijgekomen zoals de Ramos vervanger Aymeric Laporte en de 18-jarige FC Barcelona middenvelder Pedri.

Spelers

Dit zijn de 24 spelers die meedoen aan het EK 2021 met de Furia Roja:

Doel: David De Gea, Unai Simón, Robert Sánchez.

Verdediging: José Gayá, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric García, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente.

Middenveld: Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabián.

Aanval: Dani Olmo, Oyarzabal, Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traoré, Sarabia.

EK 2020/2021

Spanje doet met het EK 2021 mee in groep E en speelt tegen Zweden, Polen en Slowakije. Dat gebeurt in het Estadio de la Cartuja in Sevilla wat het thuishonk is voor La Furia Roja.

De eerste wedstrijd speelt Spanje op 14 juni om 21 uur tegen Zweden gevolgd door de wedstrijd op 19 juni om 21 uur tegen Polen en 23 juni om 18 uur tegen Slowakije. 

Andere wedstrijden in Groep E zijn Polen-Slowakije op 14 juni, Zweden-Slowakije op 18 juni en Zweden-Polen op 23 juni.

Nederland speelt de eerste wedstrijd op 13 juni om 18 uur tegen Oekraïne en België opent hun EK op 12 juni om 21 uur tegen Rusland.

Ga naar de inhoud