Lidl Spanje kopieert succesvolle olijfolie bodycreme van Mercadona

Lidl Spanje kopieert succesvolle olijfolie bodycreme van Mercadona
Beeld: Lidl.es

Lidl Spanje kopieert succesvolle olijfolie bodycreme van Mercadona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Mercadona heeft recent de Griekse yogurt van de Lidl gekopieerd in Spanje en nu kopieert de Lidl een succesvol product van de Mercadona. Het gaat om de welbekende groen/witte potten olijfolie bodycreme van het merk Deliplus waar Nederlanders, Belgen en Spanjaarden gek op zijn. Maar de Lidl komt nu met een eigen versie van het huismerk Cien en de Crema Corporal Oliva.

De Mercadona verkoopt de bekende groen/witte 250 ml potten olijfolie bodycreme van het merk Deliplus voor 1,25 euro (twee potten voor 2 euro zijn niet meer verkrijgbaar) en maandelijks worden er van dit artikel 1,5 miljoen verkocht.

De Lidl komt nu met de eigen Crema Corporal Oliva van hun cosmetica huismerk Cien en een verkoopprijs van 1,19 euro voor een pot van 250 ml. Deze potten zijn sinds enkele dagen/weken bij de Lidl supermarkten in Spanje te vinden.

Het opvallende is niet alleen dat de prijs nagenoeg hetzelfde is maar ook dat de potten er hetzelfde uitzien met een witte pot, groene deksel en groene opvallende tekst. Verder is de afbeelding identiek, dat wil zeggen twee olijven aan een stokje.

De Lidl heeft echter de oude verpakking van Mercadona gekopieerd want recent heeft de Mercadona hun packaging aangepast. Zo heeft Mercadona de olijven en takje vervangen voor de tekst ‘tratamiento intensivo enriquecido con aceite de oliva que regenera y nutre la epidermis con suavidad’.

Naast het uiterlijk zijn ook de ingrediënten nagenoeg hetzelfde van beide artikelen. Zowel de crème van de Lidl als die van de Mercadona hebben als ingrediënten water, alcohol en parfum. Andere vergelijkbare ingrediënten zijn glicerina, karité, oliva, vitamine E.

De vraag is nu of de olijfolie crema van de Lidl net zo succesvol zal gaan worden als die van de Mercadona die al in 2007 werd geïntroduceerd in de populaire Spaanse supermarkten en zeer populair is bij de buitenlanders en inwoners van Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.