Meer dan 2,5 miljoen auto’s in Spanje zonder APK-keuring en verzekering

Meer dan 2,5 miljoen auto’s in Spanje zonder APK-keuring en verzekering
Beeld: AECA-ITV

Meer dan 2,5 miljoen auto’s in Spanje zonder APK-keuring en verzekering

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Asociación Española de Entidades Colaboradoras de la Administración en la Inspección Técnica de Vehículos (AECA-ITV) zeg maar de overkoepelende organisatie van de ITV (APK) keuringsstations in Spanje zijn er meer dan 2,5 miljoen personenwagens die geen verplichte APK-keuring hebben en die niet verzekerd zijn.

Dat betekent dat een hoog percentage voertuigen mogelijk niet voldoet aan de minimumnormen voor veiligheid en bescherming van het milieu en dat dit gevolgen kan hebben voor het milieu en andere weggebruikers.

De vereniging van ITV-keuringsstations geeft aan dat ongeveer 8% van het totaal aantal personenwagens dus geen ITV (APK) heeft en daarnaast ook geen autoverzekering. Een van de redenen waarom een ITV-keuringsstation een technische inspectie kan weigeren is als de verzekeringspolis niet in orde is.

Volgens de vereniging is een van de redenen waarom er ITV-inspecties zijn juist om levens te redden. Dankzij de verplichte ITV van voertuigen zijn er volgens de vereniging en een onderzoek van de Universidad Carlos III de Madrid minstens 8.800 ongevallen, meer dan 7.000 gewonden en minstens 161 verkeersdoden voorkomen.

Het niet hebben van een geldige ITV (APK) wordt gezien als een ernstige overtreding met een boete tussen de 200 en 500 euro. Het niet in orde hebben van een autoverzekering is een nog ernstiger vergrijp en kan beboet worden met boetes tussen de 601 en 3.005 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.