Algo de españa – deel 47: Wat hebben wij toch een geluk

Algo de españa – deel 47: Wat hebben wij toch een geluk
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 47: Wat hebben wij toch een geluk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Enige tijd geleden kwam ik bij toeval op DE Duitse begraafplaats midden in Extremadura. Ik schrok me dood, niet letterlijk, want dan had ik daar nu ook gelegen. Ik kreeg kippenvel bij het zien hiervan. De gemiddelde leeftijd van de gesneuvelden lag rond de 25 jaar. “Jee dan begint je leven pas, en voor deze mannen was het alweer geëindigd.”

Onbekende soldaat

Alle Duitsers die overleden waren tijdens de oorlogen in Spanje zijn verzameld en hier samengebracht. En dan staan er ook gedenktekens tussen met ‘onbekende soldaat’ Dat is toch vreselijk, je wordt gemist door je nabestaanden en niemand weet dat je daar ligt.

Hou maar je mond

Wij moeten ons beseffen hoeveel geluk we hebben gehad dat je mag opgroeien in een vredig land en in volledige vrijheid. Doen en laten wat je wilt, zeggen wat je wilt, wat een mazzel hebben wij. Ik zie nu duidelijk verschil, de mensen waar ik nu tussen leef hier in een klein dorpje in Spanje, die hebben dat geluk niet gehad. Zij durfden niets onbezorgd rond te roepen, want je had de Kerk en Franco. En dat is nog helemaal niet zo lang geleden.

Leef je mooiste leven

Dus waarom zou je klagen? Waarom heb je het moeilijk? Hou op met zeuren en piepen en LEEF. Want die kans hebben wij, je mag doen en laten wat je wilt. Waarom niet je mooiste leven leven. Bedenk voor jezelf, waar word ik nou echt blij van, en ga dat doen. 

Laat alle bezwaren los en maak je mooiste leven. Ga niet zeuren, ik heb een hypotheek, ik heb kinderen, ik kan niet mijn mooiste leven leven. Alles kan en je hebt alle mogelijkheden. Jij wel, dus maak er wat moois van.

Start NU

Het enige is, dat je moet doen is starten. Weet je wat je kan helpen, doe eens een cursus van Michael Pilarczyk of lees zijn boeken die je vindt via bol.com. Ik ben blij dat ik Michael en Cindy heb mogen leren kennen, ik ben blij dat ik Michael Spaans mocht leren, maar tijdens onze privé lessen leerde ik ook van hem. Zo cool! Zie zijn video die hij voor mij maakte.

En Michael werkt 80 uur per week en vond ook de tijd om Supergoed Spaans te leren met de Beginners + Semi-Gevorderden en privélessen als extra stok achter de deur. Binnen een paar maanden sprak hij Spaans en dat is ook wat ik iedereen garandeer, als je maar de makkelijke stapjes doet. Meer informatie via www.supergoedspaansleren.nl

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud