Gratis met de tram rijden langs de Costa Blanca op zondag is een succes

Gratis met de tram rijden langs de Costa Blanca op zondag is een succes
Beeld: 123rf

Gratis met de tram rijden langs de Costa Blanca op zondag is een succes

ALICANTE – Sinds 1 mei is het rijden met de tram langs de Costa Blanca geheel gratis op de zondagen. Sinds dit werd ingesteld hebben meer dan 500 duizend reizigers gebruik gemaakt van de tram op een zondag wat een stijging is van maar liefst 50%. Het gratis met de tram rijden geldt niet alleen voor de tram langs de Costa Blanca, maar voor de TRAM d’Alacant (provincie Alicante), TRAM de Castelló (provincie Castellón) en Metrovalencia (provincie Valencia).

Het gratis maken van de tram en metro service in Alicante, Valencia en Castellón (trolleybus) is bedoeld om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Dat lijkt gelukt want ongetwijfeld zitten er tussen de ruim 500 duizend gebruikers die sinds 1 mei op een zondag gratis met de tram of metro hebben gereisd veel mensen die dat voorheen niet deden.

De tram van Alicante werd als proef in 1999 in gebruik genomen waarna men in 2002 begon met de uitbreiding van de tramlijn. Ondertussen bestaat het netwerk in totaal uit 127 kilometer spoor. Er zijn op dit moment zes lijnen, te weten L1 (Luceros-Benidorm); L2 (Luceros-San Vicente de Raspeig); L3 (Luceros-El Campello); L4 (Luceros-Plaza de La Coruña); L5 (Puerta del Mar-Plaza de La Coruña) en de L9 (Benidorm-Denia).

Metrovalencia is de metro van Valencia die werd geopend op 8 oktober 1988. Zij bestaat uit drie metrolijnen, drie tramlijnen en meer dan 134 kilometer spoor, waarvan ongeveer 19 kilometer ondergronds.

De tram van Castellón is niet echt een tram zoals die van Alicante maar een elektrisch aangedreven trolleybus die door de stad rijdt. Deze verbasterde tram service werd in 2008 in gebruik genomen maar zal voor 2030 ontmanteld worden. Er is slechts een lijnroute van 8 kilometer met 19 haltes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.