Data zomeruitverkoop in Spanje 2023

Data zomeruitverkoop in Spanje 2023
Beeld: via 123rf

Data zomeruitverkoop in Spanje 2023

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De zomer komt steeds dichter bij en de consument begint zich af te vragen wanneer de zomeruitverkoop gaat beginnen in Spanje. Als je een goede deal wilt krijgen, moet je er al vroeg bij zijn, voordat alles is uitverkocht. Hoewel het deze week nog erg regent in Spanje, is het zeker dat de zomer niet ver weg meer is en in de winkels hebben de lente- en zomercollecties alweer klaar liggen. 

Officieel beginnen de winkels in Spanje altijd op één juli met de uitverkoop. Dit jaar valt die datum op een zaterdag. De kortingen houden aan tot 31 augustus. Er zijn ook merken die al eerder dan de officiële datum met kortingen beginnen. En dat zijn er elk jaar meer. Het is dan ook vaak al mogelijk om aan het eind van de maand juni of zelfs al aan het begin van diezelfde maand aanbiedingen te vinden. 

Daarnaast hebben veel winkels verschillende strategieën om met hun platforms voor verkoop om te gaan. Veel van die winkels geven bijvoorbeeld de eerste kortingen weg via de apps die ze hebben, daarna komen ze ook tevoorschijn op de website en pas een dag later zijn ze in de fysieke winkels te vinden.  

Op deze manier kunnen de geïnteresseerde winkelaars die goed opletten wanneer de korting komt ook op tijd bij de eerste aanbiedingen zijn. Als de datum eenmaal dichter bij komt, zullen de meeste winkels de kortingen aankondigen op hun websites of via sociale media. Daar worden data en precieze tijden bekend gemaakt om de zomercollectie zo goedkoop mogelijk te kunnen shoppen.

Ga naar de inhoud