Wat is de best gewaardeerde universiteit van Spanje?

Wat is de best gewaardeerde universiteit van Spanje?
Beeld: via canva.com

Wat is de best gewaardeerde universiteit van Spanje?

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het seizoen om toelatingen te doen bij de universiteit is begonnen. Dit zal gebeuren in alle autonome regio’s van Spanje. Het zijn belangrijke examens voor de leerlingen aan het einde van hun middelbare schoolperiode. Ze willen tijdens deze examens het hoogst mogelijke cijfer halen om toegang te krijgen tot de studie die ze het liefst willen doen. 

De openbare universiteiten hebben een standaardcijfer waarboven gescoord moet worden om er te mogen studeren. Dit cijfer wordt elk jaar vastgesteld op basis van het aanbod en de vraag en er is prioriteit voor de studenten die het beste cijfer gehaald hebben. De leerling die toegelaten is met het laagste cijfer zorgt voor het referentiecijfer voor het komende jaar. Bij sommige studies is dit cijfer dus hoger dan bij andere. 

Maar niet alleen de vraag wat je wilt studeren is belangrijk. Ook de vraag waar je wilt studeren is van belang. Daarom wordt elk jaar een lijst gemaakt met de best gewaardeerde universiteiten ter wereld. Hieruit blijkt ook welke de beste van Spanje zijn. 

Volgens de ranking van de CYD foundation is de ‘Universidad Autónoma’ van Barcelona het beste van Spanje. Daarna komen die van Navarra en de Carlos III in Madrid. Dit jaar staan de ‘Autónoma’ en de Universiteit van Navarra zelfs op dezelfde plekken als vorig jaar. Voor Carlos III is dit niet het geval, die stoot de Universidad Autónoma de Madrid van haar derde plek naar een vierde plek. De beste regio’s in het algemeen in Spanje zijn Navarra, Catalonië en het Baskenland. 

De ranking geldt voor universiteiten over de hele wereld. In deze lange lijst staat de beste universiteit van Spanje, de Autónoma van Barcelona, bijvoorbeeld maar op plek 134. De beste universiteit ter wereld is dit jaar weer de beroemde University of Harvard.

Ga naar de inhoud