Feria Modernista Barcelona: reis terug in de tijd naar het modernisme!

Feria Modernista Barcelona: reis terug in de tijd naar het modernisme!
Beeld: Fira Modernista / web & redactie

Feria Modernista Barcelona: reis terug in de tijd naar het modernisme!

De Feria Modernista Barcelona is een jaarlijks evenement dat je meeneemt naar de glorieuze tijd van het modernisme in Barcelona. Wandel door de straten versierd met kleurrijke decoraties uit die periode, bewonder prachtige kunstwerken en proef de sfeer van het bruisende Barcelona van eind 19e en begin 20e eeuw.

De editie van 2024 vindt plaats van 24 tot 26 mei, dus mocht je in Barcelona zijn dan kun je nog op zaterdag of zondag naar de markt gaan, zo niet plaats de datum dan in de agenda voor 2025 (al kunnen de exacte data veranderen). De Feria Modernista vindt plaats in de wijk Dreta de l’Eixample, in het hart van Barcelona. De centrale locatie is op Carrer de Bruc, tussen Carrer d’Aragó en Avinguda Diagonal.

De Feria Modernista (Catalaans: Fira Modernista) is meer dan een markt. Het is een beleving die je terugvoert naar een fascinerend tijdperk in de geschiedenis van Barcelona. De straten worden omgetoverd tot een levende scène met ambachtslieden die hun waren demonstreren, artiesten die straatoptredens geven en muzikanten die de authentieke klanken van het modernisme ten gehore brengen.

Wandel door de markt met kraampjes waar je ambachtelijke producten, vintage kleding en lokale lekkernijen kunt kopen. Proef van traditionele gerechten in een van de vele restaurants met terras. Bekijk straatoptredens van muzikanten, dansers en theatergezelschappen. Neem deel aan workshops over modernistische kunst en ambachten. Maak een ritje in een authentieke koets of paardentram.

Bewonder tijdens de feria de prachtige modernistische gebouwen in de wijk Eixample, zoals Casa Batlló en Casa Milà. Bezoek musea gewijd aan het modernisme, zoals het Museu Nacional d’Art de Catalunya en het Museu Can Framis.

De editie van 2024 is speciaal gewijd aan de Catalaanse dichter en toneelschrijver Àngel Guimerà. Ontdek zijn werk door middel van lezingen, tentoonstellingen en voordrachten.

Meer informatie: www.firamodernistadebarcelona.cat

  • modernismo3
  • modernismo2
  • modernismo4
Ga naar de inhoud