Tien Nederlanders gewond geraakt bij instorten dakterras Mallorca

Tien Nederlanders gewond geraakt bij instorten dakterras Mallorca
Beeld: via europa press

Tien Nederlanders gewond geraakt bij instorten dakterras Mallorca

Op de avond van donderdag 23 mei 2024 stortte het dakterras van de Medusa Beach Club, gelegen aan de drukbezochte boulevard in Platja de Palma op Mallorca, in. Het volle terras kwam terecht op het terras eronder, waarna de brokstukken van beide terrassen door de vloer zakten en op de gasten van het restaurant in de kelder terechtkwamen.

Bij het ongeluk kwamen vier mensen om het leven: een 23-jarige Spaanse vrouw, een 44-jarige Senegalese man (die in 2017 een lokale held werd toen hij iemands leven redde) en twee Duitse vrouwen van 20 en 30 jaar oud. Daarnaast raakten zestien mensen gewond, waaronder tien Nederlanders volgens de informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse pers.

Tien Limburgers raakten gewond toen het gebouw instortte terwijl ze op het dakterras zaten. Ze waren op vakantie op Mallorca en besloten de eerste avond naar de Medusa Beach Club te gaan. Zeven gewonde Nederlanders werden naar het ziekenhuis gebracht en één van hen moest geopereerd worden. De jonge vakantiegangers hebben gebroken armen en benen, evenals veel blauwe plekken en kneuzingen.

Er is verwarring over wie de eigenaar is van de Medusa Beach Club, maar volgens Nederlandse media is het een Nederlander. De lokale media schrijft echter dat de eigenaar van het pand een lokale zakenman is die het heeft verhuurd aan iemand die meerdere horecagelegenheden in de omgeving heeft. Alles wijst erop dat het dakterras illegaal gebruikt werd en zonder toestemming verbouwd werd, iets wat nog onderzocht wordt. Uiteindelijk bleek het dakterras niet bestsad te zijn tegen de grote hoeveelheid menden.

Overigens heeft een club in Cullera in de Valencia regio ook problemen met het lokaal, omdat de naam Medusa Beach Club, officieel geregistreerd in Spanje, zonder toestemming gebruikt wordt. Ondertussen is er ook veel ongeloof over de houding van buitenlanders die als ramptoeristen naar de plaats van de ramp komen om selfies en foto’s te maken. 

Ga naar de inhoud