Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (104)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (104)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (104)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De dorpsfeesten van Rodriguillo zijn de eerste feesten van een lange en gezellige zomer in Pinoso. Met deze feesten wordt echt startsein gegeven. Inmiddels is het feestweekend weer ten einde, maar wat was het weer leuk, mooi weer en gezellig. Vrijdagavond was er een gezamenlijke avondmaaltijd in het buurthuis. Sfeerverlichting is de Spanjaarden totaal vreemd. 5 jaar geleden is er flink geïnvesteerd in zoveel mogelijk spierwitte TL buizen. Voor ons Nederlanders een beetje vreemd, maar het schijnt hoe zuidelijker je komt hoe meer ze koel wit licht willen. De noordelijke landen willen juist graag warm licht om zodoende de buitentemperatuur te compenseren.

Anyway, iedereen moest zijn eigen eten meenemen maar er werd ook veel eten uitgedeeld. Wij hadden voor de lol frikandellen meegenomen. “Un tapa famosa de holanda” Ze vonden het erg lekker en grappig. Onze Engelse buren hadden een veilige keuze gemaakt door het maken van een tortilla. Alle tips van de Spanjaarden waren goed opgevolgd en het was inderdaad een heerlijke tortilla. Ze waren vol lof en ze konden niet meer stuk bij de buurtbewoners.

Zaterdag stond in het teken van de cachamiga wedstrijd, daar hebben we al eens eerder over geschreven. Cachamiga is een traditioneel Spaans gerecht: in olijfolie gebakken meel met zout en knoflook. Het smaakt zoals het klinkt. Zwaar en een beetje saai. Het maken ervan is alles behalve saai, overal vuurtjes van druivenhout, lekker veel rode wijn, biertjes en geklets. Voor de kinderen springkussens, de muziek werd verzorgd door een goede DJ. In de avond was er een live optreden van een coverband, die viel helaas wat tegen. De band die eigenlijk gepland was, had twee dagen daarvoor afgezegd…

Zondag was ook een heerlijke zonnige dag met veel activiteit. Het springkasteel voor de kinderen was weer opgezet en er was een mechanische rodeostier. Voor de volwassenen was er een gratis vermouth-proeverij (vermut rojo) voorzien. Overal stonden tafels want er werd een zogenaamde paella gigante bereid, een enorme pan paella dus. Vader, broer en schoonzus van Danielle waren over en die hebben lekker mee gesmikkeld van de paella.

Er is aan Tom gevraagd of hij volgend jaar in het feestcomité wil zitten om te bedenken wat we gaan doen en de voorbereidingen te treffen. Uiteraard, vamos Fiesta !!  Rodriguillo is maar een klein gehucht, maar we zijn blij er te wonen met zoveel lieve mensen. Zonnige groeten, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud