Initiatief om het aquaduct in Segovia af te breken vanwege Romeinse onderdrukking

Pixabay
Beeld: Pixabay

Initiatief om het aquaduct in Segovia af te breken vanwege Romeinse onderdrukking

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEGOVIA – We weten niet zeker of het hier om een flauwe grap gaat, om fake news of dat het ernst is. Door middel van een iniatief op change.org wil men genoeg handtekeningen verzamelen om het eeuwenoude Romeinse aquaduct in de stad Segovia af te breken. De reden daarvoor is omdat het Unesco monument een symbool is voor de “onderdrukking” van de Romeinen.

De econoom en medewerker van verschillende televisiekanalen Jesus Arroyo is een initaitief gestart op change.org om de sloop van het aquaduct van Segovia aan te vragen bij de Spaanse regering. De reden daarvoor is dat het niet zo mag zijn dat in het moderne Spanje er nog een symbool te vinden is van de onderdrukking van de Romeinen.

Enkele dagen geleden lanceerde Jesus de petitie op de website en op de eerste dag wist hij al 100 handtekeningen te verzamelen en nu, vier dagen later op 25 juni, staat de teller op 603 tellers van de 1.000 die men wil bereiken.

De initiatiefnemer vraagt aan de Spaanse regering om “zonder onachtzaamheid en zonder verdere vertraging het grootste symbool van repressie in Spanje, het aquaduct van Segovia, af te breken om zo de voortzetting van hulde en vieringen aan de Romeinse onderdrukkers te voorkomen”.

Jesus Arroyo realiseert zich dat het niet makkelijk zal zijn het afbreken van het aquaduct van Segovia te realiseren maar hij geeft zijn inspanningen niet op. Volgens hem is het spijtig dat er in Spanje nog steeds een symbool bestaat voor de grootste onderdrukking die in de Spaanse geschiedenis bestaan heeft.

Het Aquaduct van Segovia is een Romeins bouwwerk dat waarschijnlijk dateert uit de tijd van Trajanus begin 2e eeuw. Het aquaduct is meer dan 2.000 jaar geleden zonder mortel of metselspecie gebouwd met 20.400 granietblokken om water van de Sierra de Guadarrama 15 kilometer lang naar de stad Segovia te dragen. Sinds 1985 staat het Aquaduct op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.