skip to Main Content
Nederlandse vrachtwagen chauffeur vervoert drugs in Málaga
Archieffoto

Nederlandse vrachtwagen chauffeur vervoert drugs in Málaga

MÁLAGA – De politie heeft een 50-jarige vrachtwagenchauffeur met de Nederlandse nationaliteit op een weg in Cártama in de provincie Málaga van de weg gehaald. Tijdens de inspectie troffen de agenten 1.000 kilo hasj en 225 kilo marihuana aan in de vrachtwagen waarop de Nederlander werd aangehouden voor drugssmokkel.

De Nederlander bestuurde een vrachtwagen die gebruikt werd voor internationaal goederenvervoer maar in acht pallets vond de politie in een lading polystyreen, dat gebruikt wordt voor thermische koeling, de drugs aan.

Het is voor de politie echter geen toevalstreffer bij een routineonderzoek want men begon al begin mei met het onderzoeken van de activiteiten van een criminele organisatie die zich bezig houdt met een grootscheepse internationale drugshandel. Uit onderzoek en observatie werk bleek dat er een Nederlandse vrachtwagen van een Nederlands transportbedrijf gebruikt werd voor het transport van de drugs naar Nederland.

Het gaat in dit geval om een groep mannen van Marokkaanse komaf die zich in de Guadalhorce regio gevestigd hebben en zich bezighouden met drugssmokkel. De vrachtwagen in kwestie werd op 19 juni door de politie op de A-357 weg ter hoogte van Cártama in de richting naar Málaga stilgezet. Politiehonden vonden uiteindelijk de in pallets verstopte drugs.

In de vrachtwagen trof men dus 1.000 kilo hasj en 225 kilo marihuana aan en 2.700 euro contant geld. De 50-jarige chauffeur met een Nederlandse nationaliteit werd aangehouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Reactie op Tony Claassen. Ik heb mijn best gedaan om te begrijpen wat u bedoelt, maar kan er werkelijk geen touw aan vastknopen. Misschien kunt u voortaan beter in het Spaans uw commentaar geven, of indien mogelijk in het Engels.

  1. Waarom wordt deze man betiteld als man van Nederlandse afkomst. Het is niks meer dan een Marokaan die zijn Nederlandse paspoort misbruikt. Zoals zovelen.

 2. In Nederland praat men liever over CO2 en stikstof, elektrisch rijden, en verhogen van parkeertarieven.
  Ondertussen is Nederland een narcoticastaat, met lage straffen. Een coffeeshop kan geen inkoop facturen laten zien, inkopen verboden verkoop gedoogd, en de belastingdienst legt gewoon een geschatte aanslag op.
  Nederland is geen democratie meer, burgers worden overal bespioneerd.

 3. Ik lees even 5 keer Nederlands of Nederlandse nationaliteit , En een keer van Marokkaanse kom af.
  Het doet schijnbaar tegenwoordig erg pijn om het kindje bij de naam te noemen, zelfs voor een Spaanse nieuwssite! Als ik het artikel lees gaat het volgens mij gewoon om een paar Marokkanen met een Nederlands paspoort en een Marokkaans paspoort. Leuk om zo ziekelijk correct te zijn maar gewoon het beestje bij de naam noemen en anders wat minder met dat Nederlands of Nederlandse vrachtwagen of Nederlands bedrijf bezig zijn. Je voelt je er echt wat beter door. Hoor.

 4. Legaliseer de softdrugs dan is er winst aan beide kanten!! Het is onuitroeibaar en daarnaast kun je veel beter op verantwoord gebruik sturen!! Criminaliteit is toch niet te stoppen, door legalisering haal je in ieder geval de angel uit het water en kunnen alle vissen rustiger leven!!!

 5. Het zullen weer eens niet van die criminele Marrokaanse zijn die onze Goede naam in Spanje te grabbed Gooien voorlopig een jaar of 10 op sluiten maar dat zal wel weer zo’n soft straf he worden door die D66-er rechters. Daar weten ze in Spanje wel beter raad mee daar komen ze er niet met een of twee jaar vanaf en dat moeten ze in Nederland ook eens Lezen zwaar straffen dat schrikt af. As niet van die Zach te straf he’s an die D66-er rechters met hun software genoeg net als de regering veel te soft voor de echte crimineler waar ze Wilders voor willen pak Jen omdat hij gelijk heeft al meer dan 10 jaar daar gaan ze wel mee door met dat scheinproces wat handen of geld kost. Ze moeten de E the crimineler zo aanvallen de klootzakken!!!!

 6. Als de Nederlandse regering toestaat dat het legaal verkocht mag worden in de coffeeshop dan zal het toch ergens vandaan moeten komen.

  1. @Ruud
   De Nederlandse regering staat het ook niet toe. De Nederlandse regering GEDOOGD het.
   Dat is echt iets heel anders.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken