Het Spaanse woord of zin van de dag (300)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (300)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

ATTENTIE: SpanjeVandaag gaat door met de dagelijkse Spaanse lessen tot les 300. Daarna stoppen wij met het aanbieden van de gratis Spaanse lessen. De redactie wil Cintha van Marrewijk van Supergoed Spaans Leren hartstikke bedanken voor de honderden lessen waar veel lezers veel van geleerd hebben. Je kunt altijd doorgaan met Spaanse lessen via DEZE LINK.

Vrijdag 25 juni 2021

El viernes 25 de junio de 2021
uitspraak: el bjernes beenticinko (slissende C) de goenio de dosmielbeentioeno

Heb je mijn online Gratis Spaanse lessen al gedaan. Dat kan via www.supergoedspaansleren.nl/gratis Vandaag echt de laatste van deze reeks. Maar als je slim bent dan doe je mee met onze herhaling van het Spaanse woord of zin van dag, nummer 1 t/m 300 via www.facebook.com/supergoedspaansleren of via https://www.instagram.com/cintha_supergoedspaansleren.nl/ Hartstikke leuk. Lekker Spaans herhalen, want dat is altijd het sleutelwoord tot succes

  • Heb je geen Facebook of Instagram dan kun je deze lesjes ook elke week krijgen via het abonnement. Dit abonnement duurt een jaar, maar je kunt elke maand stoppen als je wilt. Zie meer informatie via www.supergoedspaansleren.nl/abonnement Un beso Cintha

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En zondag krijg je de antwoorden op de oefening, maar deze keer via de MAIL. Schrijf je in via www.supergoedspaansleren.nl/gratis en je doet gelijk de 7 Gratis Spaanse lessen, maar je staat dan ook op de maillinglijst voor het antwoord op deze oefening.

Oefening: Deze laatste week zijn onderstaande zinnen voorbij gekomen. Weet jij ze nog? Vertaal deze zinnen in het Spaans of Nederlands.

  1. Se acabo la fiesta
  2. El último es tonto
  3. Ik ga tot drie tellen……..
  4. Wees voorzichtig
  5. Tot de volgende keer en een dikke kus van Cintha – www.supergoedspaansleren.nl

Momenteel ben ik ALLE Spaanse woorden en zinnen van de dag aan het toevoegen aan het maandabonnement. Honderden mensen doen inmiddels mee en het is superleuk om elke week 3 lesjes over 1 onderwerp te ontvangen. En nu EXTRA elke week 6 Spaanse woorden en zinnen van deze rubriek in een mooi document. En dat allemaal voor € 1,87 per week.

Het maandabonnement stopt automatisch na 1 jaar en dan heb je levenslang toegang. Superhandig natuurlijk. Meer informatie over het abonnement via www.supergoedspaansleren.nl/abonnement

dit is geschikt voor mensen die MEER willen leren, het Spaans willen bijhouden en voor de mensen die geen tijd hebben om de cursus te doen. Dus dan leer je elke week alvast iets.

De lessen bestaan uit spreekvaardigheid, video´s, lesdocumenten, oefeningen, luisterspelen. En nu ook 6 Palabras españolas.

Gelijk starten kan hier: https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/abonnement

Je kunt per maand stoppen

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bwen fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud