Stranden van Benidorm vanaf 26 juni niet meer opgedeeld in percelen

Stranden van Benidorm vanaf 26 juni niet meer opgedeeld in percelen
Beeld: Visit Benidorm / Facebook

Stranden van Benidorm vanaf 26 juni niet meer opgedeeld in percelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Aangezien diverse corona-maatregelen zoals die van de verplichting om mondkapjes te dragen in de buitenlucht en dus ook op het strand zelfs wanneer de 1,5 meter gehandhaafd kan worden, komen te vervallen, heeft de gemeente Benidorm besloten de stranden Levante, Poniente en Mal Pas niet meer te verdelen in percelen.

Het percelen-systeem (sistema de parcelación) op de drie stranden van Benidorm Levante, Poniente en Mal Pas werd in de zomer van 2020 ingevoerd en gebruikt om een corona-veilige omgeving te creëren op de drukke stranden. 

Hetzelfde systeem van de onderverdeling van de stranden in percelen werd op 1 maart dit jaar weer geactiveerd maar vanwege de veranderde omstandigheden wordt deze nu op zaterdag 26 juni beëindigd.

Dat betekent dat de Levante, Poniente en Mal Pas stranden niet meer onderverdeeld zijn in percelen en belangrijker nog, het is niet meer noodzakelijk deze zomer om een plaatsje te reserveren. 

De gemeente roept echter wel op om de nieuwe regels wat betreft de fysieke afstand en vooral de mondkapjes in de buitenlucht en dus ook op de stranden strikt na te leven om te voorkomen dat de gemeente alsnog maatregelen moet nemen.

Vooralsnog gelden dezelfde openingstijden van de stranden, te weten tussen 7.00 en 22.30 uur en kan men alleen de stranden bereiken via de speciale ingangen om zo enige controle te hebben over het aantal aanwezig mensen om de anderhalve meter te kunnen handhaven. De eerste zes meter van het strand aan de kust is bestemd voor wandelaars en zwemmers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.